Categories
Betraktelser & Berättelse

“Kallen”

Jodå., så var vi där. Kallmorgonar. Nästan minus två. Gillar inte ens lite.

Skall man bygga nya förmögenheter så skall man göra det i kristider. Till och med Fantomen på sin tid kallade det gammal djungelordspråk. Energibolag och andra älskar alltså redan den här vintern. För jag antar att har man redan kan man ha och ha ännu mer efteråt också,

Den fria marknaden. Ett monster. Ungefär som elden. Måste tyglas. Men inte för hårt så att den slocknar. Nope det skall ges bränsle och luft. Elden liksom marknaden kommer alltid vilja ha mer av båda. Men då STOPP säger kollektivet. Inte mer nu. I grunden så finns ni där för oss. Marknaden skall tjäna folket inte folket marknaden.

Jag tror på socialismen. I grunden en tro på att samarbeta för att alla TILLSAMMANS skall få det bättre. Men medelvägen är lösningen. Inte ytterkantslösningarna. Sverige har varit mästare på det där genom åren. Att balansera med grace och stil på den knivsegg som skiljer kapitalism och… ja låt oss kalla det kommunism. Ingen, INGEN, vid sina sinnes fulla bruk kan väl på allvar tro att vi skulle haft det bättre med en annan politik.

Jag tror på medelvägen“. Kanske bättre att skriva det. “Socialism”, “Såsse”. Skällsord för så många. Men man måste bara konstatera att “socialism” == “medelvägen” i Sverige. Det som byggde landet. Folket. Synen på människan. Stolthet i att bygga tillsammans.

Forskning av den här typen har jag svårt för. Leder den oss vidare? Vart i så fall. Men forskningen är fri och det finns alternativa Nobelpris.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.