Categories
Betraktelser & Berättelse

Kulturen

people at theater
Photo by Monica Silvestre on Pexels.com

Som en eftergift år kulturen. Teater. I Los. Mycket lite förstår jag. Jag är nu mycket lite av ett geni. Nära noll. Men tar till mig bitar i alla fall. Gillar nämligen teater. Därför att jag gillar människor. Gillar att iaktta människor. Försöka förstå vad som döljer sig inne i människor. Ja och var får man som mest den delen i sin längtan som mest tillfredsställd. Jo framför en scen såklart. Ingen hindrar dig och ingen ringer ens polisen om du studerar de där människorna på scenen. Det är fritt fram. Min näst bästa plats är för övrigt en tunnelbanevagn. Nästan lika bra. Men där får man ändå vara lite försiktig. Smyga lite med sitt iakttagande av andra för att inte bli överlämnad till polisen med etiketten “äckel” om sin hals vid nästa station.

Men teater är gärna konstigt. Det är (nästan) lite av definitionen på den icke breda teatern. “Konstigt” != “dåligt“. Så är det aldrig. Ja och jag välkomnar det “konstiga“. Jag är ju själv där. Står där på “konstighetens” kulle som själva “konstigheten” själv.

Så jag är nöjd med en kväll i kulturen. Upplyft faktiskt. Effekterna är goda. Prestationerna är goda. Och nog tror jag att manusförfattaren och jag är överens om att framtiden är det som gäller, att det gamla är det som var förr. Som kan minnas, förvaltas, vårdas men inte ta upp hela tillvaron. Oberoende av om man har ett hjärta av glas eller inte.

Det häftigaste är insikten att en del människor har teater och uppträdandet som sitt jobb. Sicken lycka det måste vara. Grattis, Liksom.

2 replies on “Kulturen”

Härligt med lite kultur. Måste kommentera sista stycket. En vis man (min svåger) rättade mig på den punkten en gång. Jag har alltid drömt om att jobba med min hobby, alltså det jag tycker är roligt. Och visst, det är ju det jag gör idag också. Jag hade datorer som en hobby tills jag en dag jobbade med det. Nu har jag andra hobbys som jag gärna skulle vilja ha som jobb. Tänk att få hålla på med båtar och andra roliga saker jämt. Att ha tid till det och så vidare.

Men då hör jag min svågers röst som säger. – Jag vill inte jobba med min hobby. För gör man det så blir det till slut bara ett jobb.

Man skall jobba med det man tycker är kul och ha passion för. Men jag ser helt klart en poäng att låta en hobby eller intresse vara just det och inte bli ett jobb.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d