Categories
Betraktelser & Berättelse

En dag

brown owl perched on brown tree branch
Photo by Erik Karits on Pexels.com

En dag kvar den här veckan. Tiden som går. Ocool gubbe som inte tycks hänga med. För “går” är världens underdrift. “Springer” skall det vara. Man hinner ju ingenting. Men det är tydligen såhär pensionärsliv är. Alla pensionärer säger ju att det är mycket att göra. Löjligt tyckte man förr. Sant tycker man nu. Troligen beror det på att vi åldringar rör oss och tänker så långsamt. Japp!

Ur-drottningen är död. England får en kung med stora öron. God save the queen är hur som helst en bra låt. Det enda jag har att säga om det där är det. Egentligen. Liksom.

Får en bankgiroavi på 12 kronor. Det är den första bankgiroavin på trettio år skulle jag tro. Kostar fyrtioåtta kronor att lösa ut de tolv. Världen är rent knasig.

Men nu skall jag vandra uppåt och leta upp min bok. Halvbra Svensk deckare. Men man får tugga i sig. Det hela utspelar sig i alla fall på Västkusten. Alltid något. Havet finns nära. Skapar längtan.

Pellets förresten. Det hamstras. Allt håller på att krascha. Igen. Slutar väl med att vi sitter i ett enda rum. Det med spisen i. Men det går det också. Man får se det som en krigsinsats. För tydligen kommer krigsvinter för över. Huka er alla. NU!

SD verkar ju gå fram ut av bara helvete. Det kan man verkligen gråta över. Kan man fortfarande vara stolt över Svenskarna?

Men läsa var det. Godnatt (mode/kam)rater.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: