Categories
Betraktelser & Berättelse

Em vettig förklaring tack!

Det är något skumt med dagens elpris för vårt område. Man behöver inte vara konspirationsteoretiker för att tycka det. Några underliga förklaringar om att det blåser lite är det som hörs. Som om det inte händer då och då. Det blåser lite då och då och ofta i samband med kyla. Vattnet rinner väl dessutom på ändå i alla våra utbyggda/förstörda älvar. det som står för stordelen i alla fall. Man anar falskspel.

Det finns mycket som inte borde vara marknadsstyrt. Inte bara sjukvård och skolor. Jo det kan man tycka. Ansvar är en ingrediens som ingår i det icke marknadsstyrda men knappast i det marknadsstyrda.

Här har vi vandrat förbi caddanet och gått in på prototypandet, det som sker medelst lödkolv, mätande, lopggande, kliande i huvud och diverse mindre genomtänkt testkod. Jodå, kanske det roligaste momentet i allt detta. Ren lek utan ansvar i stort. Det är först när allt är satt och testat som det blir allvar av det hela. Jobb. Lite tråkigare. En väg mot “klart”. Ofta lång och enahanda och som går uppför mest.

Posten hämtar min gamla mixer idag. Den skall fara iväg till Karlstad. Mycket av den musik jag har på Spotify har gått igenom den där. Lite kärlek känner man ändå till den där maskinen. Fast bäst är det såklart om det där fortsätter. Att någon annan låter sin musik strömma genom den. Istället då för att den ligger här någonstans och samlar dam. Men maskinerna är våra vänner. Man kan bli kompis också med ett mixerbord. Ett annat exempel på det är dagens matande av tvättmaskin. Snacka om kompis. Hur skulle livet vara utan?

Hulken, han står där och fryser fortfarande. Ja därmed gör jag det också. Men har ändå ett element bakom ryggen som hjälper till lite. Nu i dessa dagar får man nästan skämmas när man pressar direktverkande el a’la 432öre kilowatttimmen. Engelska kamrater funderar på att upprätta ett utbyte av laddningsbara batterier. Billigare att skicka hit och ladda och tillbaks än att ladda i London. En sjuk värld. Men krigsvinter. En god sak sker allt det här för. Arga leken. Vem faller först? Helst en seger och ett hårt fall utan att en enda kula avfyras. Vi ingår alla i det där. Målet är frihet för alla människor som vill vara fria.

Existerar det intelligenta konservativa människor?

Vem mins de Amerikanska varningarna för NorthStream idag? Jo många. Men ingen låtsas om det såklart. Det är skämmigt att ha stått med huvudet i sanden och vägrat lyssna. Sand i öronen är sannerligen bara lite bättre än ost i därför avsedda öron.

Det ringer på dörren idag. Posten. En låda papper. Jag skriver fortfarande ut alldeles för mycket. Men postis tar emot mixern för vidare transport till Karlstad. Jag behöver inte åka ner till Tempo och lämna. Sicken service. Skriver på med ett X. Det nya nya. Men skall nog börja skriva på med mormor och morfars bomärke. Kan inte finnas någon enda person i hela världen som kan få till en vettig namnteckning på de där plattorna och telefonerna. Varför inte ett fingeravtryck?

Blå stortånagel sedan semesterturen på väg att ramla av. Allt är väl gott och väl med det skeendet. Problemet är just det här mellantillståndet. När nageln både är lös och sitter fast på samma gång. Fastnar man i en strumpa, i en matta i en skokant blir det “AJ FAN!” ^ 4 och lite till. Det är ett helvete att leva alltså. Men till och med jag inser att det kunde varit värre. Mycket värre.

Min bästa tid är nu. Ja och nu och nu.

Förutom brevbäraren har det annars varit lugnt här på kullen. Siste en Losbo hälsade på här var väl när det här var skola. Finns alltså mycket tid till att fundera över både projekt och livet. Anledningen att man fortfarande bor kvar. Man behöver inte ens surt skrika “lämna mig i fred“. Man blir lämnad i fred ändå. Gott så alltså.

Den sista funderingen här för dagen är annars om man nu kanske skall gå och lägga sig och läsa en stund. Finns lite meningen med livet i det också. Att se världen genom andras ögon. Känna andras känslor. Förstå sådant man annars inte förstår. Viktiga saker för alla tänkande människor. Men konstigt är det att när det anordnas bokcirklar så anmäler sig nästan bara kvinnor. Männen har kanske fullt upp med att skriva skit på nätet och att rösta på Sverige Demokrater. Sorgligt är det hur som helst.

Ähhhh… Jag ger mig för idag! Är man pensionär bär man väl få lägga sig tidigt. Om man nu vill. Eller hur?

Godnatt!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.