Categories
Betraktelser & Berättelse

Hopplösheten

blue skies
Photo by Pixabay on Pexels.com

Försöker komma på något att gnälla på. Men hopplösheten härskar idag. Det går inte att komma på något som inte redan har klagast och gnällts sönder. Så vad skall man ta sig till Ta en hammare och slå sig på tummen kanske. Då borde man väl få anledning att klaga. Tycker man. Liksom.

På morrgonen rullar det upp storbilar på kullen. Mer folk än jag sett det senaste halvåret också. Jag hör aldrig när de kommer. Måste ha smugit sig upp hit. Hur man nu gör det med flera ton tunga lastbilar. Men herrarna ringer. “Kan du flytta bilen så att vi kommer fram gubbjävel.” Nåja, det där “gubbjävel” la jag själv till. För att det låter bra. Förattarens privilegium. I verkligheten var herrarna från Ljusdals Energi vänligheten själva.

Tydligen är det rötter och rötter och rötter i avlopsledningarna ner från kullen. Har väl legat där i sjutti år kanske. Det skall spolas med spolbil. Ja och inte ens en gubbjävle kan hindra sådant. Man vill ju kunna klämma ur sig fekalier av valfri storlek utan att det blir stopp. Det kanske fungerar nu. Ordnat nu alltså.

Annars knappas det. Jo, frenetiskt. Men har en del av tankekapaciteten avdelad åt byns affär. Nätverk skall dras. Jag drog nitlotten för genomförandet. Eller jag och Karl Tores orkester. Som det skall vara. Karl Tore har förresten troligen hittat livets källa. Han ser yngre och yngre ut för varje gång man ser honom. Det är bara på Ratsit han åldras den mannen. Lever kanske bara på älgkött. Skall visst vara nyttigt det. Jag åker ner och delar en banan med honom. Han har gjort sitt nu. Mitt är kvar till måndagen. Monday bloody monday. Jo, det var ju söndag. Men då tänker jag helga vilodagen. Inte blöda.

“Nya” monitorer har anlänt till studion. Tradera. Men var så bra att jag fick ta dom till utvecklingsmaskinen. Flytta gammalt till studion. Men fick “en repig” med på köpet. Men jag ser då inget av reoan när jag tänder den. Använder. Så nu har jag en för mycket. Tror jag har köp alla montorer här på kontoret på Tradera sedan urminnes tider. Ja fått från annat håll också. Får pengar över. Kan köpa plåster för dom. Ja, utifall man skulle börja blöda. Liksom.

Förresten. Klar gubbvarning. Vaknar halv fem i morse. Går upp och börjar med morgonbestyren. Det är först när jag lägger upp kattmat som jag noterar att klockan bara är halvfem. Ingen vettig människa går upp då om det inte finns speciella anledningar som flyg-går-snart-till-afrika eller liknande. Inga sådan anledningar idag. Så jag går och lägger mig igen. Men inte går det att somna. Upp igen vid sex. Inte helt utsövd. Men tar igen det hela ikväll på grön IKEA-soffa. Vad finns annat att göra. Lite stödsömn för ocoola. Risk för fortsättning imorgon på samma soffa.

Men en vecka til har alltså gått till ända. Åtminstone i princip. Inte helt nöjd. Mycket störningar av koncentration. Hamnat på 20% istället för 90%. Ja och det när det varit mycket att göra. Blodtryckshöjande. Inte bra.

Men det är som det är. Man får ta det som kommer. Vara glad åt deet man har. Förnöjsamheten är den största gåvan.

Nu skall jag knappa några sista rader innan jag ramlar ihop som den trötte jag är. Trevlig h(e/ä)lg på dig min vän! Se dig för ikväll. Trotoarkanterna är höga där du går…

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: