Categories
Betraktelser & Berättelse

Dymmelonsdagen avklarad

https://sv.wikipedia.org/wiki/P%C3%A5skk%C3%A4rring#/media/Fil:Paskkarring_1965.jpg

Dymmelonsdagen avklarad ännu ett år. Oklart om dymmeln får avlindas innan påskafton. Bäst att bevara den lindad. Slå lätt på trumman också och inga hårdrocksackord på gitarren. Ännu. Släpp loss på påskafton, Alltihop. Som ett vrål. Nytt kyrkår firar en del. Me: Skit i det. Fira våren som vi gjorde innan präster började sätta sig på oss. Jag är säker på att han/hon/det/gud skulle hålla med om man nu hittade just den ekvationen. Jämvikten…

Men skärtorsdag. Väntar på lastbil och påskkärringar. I den ordningen. Men också tur till Ljusdal. En otur till Ljusdal gör ingen glad. Men arbetsdag i allt det andra. Kommer inga påskkäringar så levereras imorgon bevis på om en ocool gubbe kan spricka av att äta för mycket påskgodis.

Börjar morgonen med påskmust och en ostmacka. Någj tre. Bara det. Rent förfall. Som bruna skor till middagen i finare Engelska miljöer. Sådant som världar går under av. Galna människor. Gör som du känner för kompis. Skit i konventionerna!

Imorgon studiodag. Ljuvliga himmel och kulle. Lovar att jag skall tänka på alla dom plågade i Ukraina, Afrika, Syrien och överallt där mördare härjar. Den på korset hängande Jesus är väl symbolen för det där. Men skit i symbolerna. Död åt de som förstör världen. Skall man orka överleva i en värld med alla dessa hemskheter får man ta sig en studiodag ibland och helt ge sig hän åt glädjen. Det må vara långfredag eller inte. Var glad när du kan. Hitte-på allt annat. Liv skall njutas.

Häller upp den sista fågelmaten. En väldigt försiktig koltrast sjunger årets första sång för mig. Jodå, den fungerar också fast än kung Bore levererat ett snölager under natten. Jag stannar upp och lyssnar. Tackar universum för att jag får leva och får höra. Mitt liv är inte svårare än så.

Fast nu skall bössan laddas och jag ge mig ut på jakt. Det gäller att hitta en avsats alltså. En som håller tankar lugna under påskhelg. Men VSCP Works + tror jag skall kunna leverera en sådan. Är med mig mitt nuvarande projekt. Känns som jag är nära att göra klart ett delmoment. Men trott har man gjort förr. Hur de blir det vet man aldrig. Men försöker man inte, ja då är bara förfallet vägen fram.

Men hörs vi inte kamrater. Ha en underbar påsk. Fira livet. Genom att göra det slår vi mot världens mördare som försöker att sänka och kuva oss. Var glad!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.