Categories
Betraktelser & Berättelse

En dans med Barbro

Passerar Järvsö strax före lunch. Det är en extremt härlig skidåkardag och jag tittar avundsjukt upp mot prickarna som far utför öjeberget. Sol, varmt, snörikt, utsikt och helt säkert mycket gokänsla i varenda en av de där prickarna som faktiskt inte är så många.

Men jag skall till Ljusdal. Har månadsbunkrat i Bollnäs. Nu hämta upp K och fara hemåt. Säger såklart “tjena” till Janne när jag åker förbi. På ett eller annat sätt så finns han såklart kvar i sitt kära Järvsö. Kanske i en evig dans med bäste Barbro.

Hemma ligger en ny disk till studiodatorn och väntar. En ny disk har inte inköpts här på säkert tio år och den som sitter i nu är säkert tjugo. En god känsla satt få byta. Det blir med plats för musik och mer fart på datorn. Kanske påverkar det också tempot på låtarna månne. Men behövligt detta. Studiodatorn, som är den enda Windowsmaskinen här, har varit extremt seg. Förhoppningen nu är såklart att det blir skillnad på den saken. Stor besvikelse om inte. Men råd finns då också såklart. Det mesta löser sig till slut och gör det inte det får man anpassa sig till hur det är.

Jodå, jag behöver med disk här i huset. Men det är ingen brådska. Allt får ske i sinom tid.

Under handlingen idag gör jag flera klipp. Att handla såhär nån dag före löning verkar vara grejen. Mycket extrapriser som man inte sett annars. Nu gäller det bara att få plats med allt i frysar och skåp.

Annars har jag varit låg den här veckan. Långt ner. Men turligt nog sammanfaller låghet med sug efter att arbeta. Jag jobbar alltid som bäst i de där svackorna. Gillar alltså den där lågheten. Men mina toppar är som små skvalp såklart. Fullt hanterbart i alla lägen. Fast lite synd om mig är det i de låga perioderna.

Fast perioder? Det går upp och ner lite som det vill här. Som hos de flesta alltså. Om man orkar notera att det är så. Jag har aldrig brytt mig om att undersöka det där närmare, mest noterat, eftersom jag aldrig haft problem med det.

Här i byn är det stort hemlighetmakeri med affären. Drama av ingenting. Hemligt som fan. Det skall tydligen informeras ikväll. Man får lyssna. Men dålig start när saker inte kommuniceras med byn. Öppnad för spekulationer. Visar brist på förtroende. Dåligt helt enkelt. För mig kan affären finnas eller inte finnas. Helst finnas. Men det löser sig ändå. Alltid. Jag har lite till övers för rörelser typ !stöd affären” om den är kommersiellt driven. Annat om den är samägd eller så då såklart. Men det där har aldrig räddat någon affär. Möjligt gjort en ägare rikare.

Fast i Los kan vi inte samarbete om så mycket. Det finns alltid någon som hatar någon annan. Själv står jag väl som vanligt längst ner och skit rinner såklart nedåt. Men just det är väl lite av villkoren för att bo här.

När jag far genom Järvsö så tycker jag nog att det är lika vackert här uppe. Men träd i vägen såklart. Det vackra syns inte så bra. Ja och där det är öppet breder stora kalhyggen ut sig. Stimulerar inte fantasin. Men ställena finns såklart. Man får leta upp dom. Vårda dom.

Nu skall jag jobba.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.