Categories
Betraktelser & Berättelse

Skummisar på gatorna

soldiers in line to get in a plane
Photo by Pixabay on Pexels.com

Försvaret skall patrullera gatorna på Gotland. Nog måste väl det där vara ett skämt? Vad är meningen liksom. Om man ser någon som ser rysk (läs icke Gotländsk) ut så skall man… ja vadå… skjuta… förhöra… välkomna. Eller skall dom spana efter fallskärmstrupper, båtar, tanks flygplan, de där patrullanterna?

Alltsammans kan väl inte tolkas på annat sätt än ett sätt att fiska nya skattepengar till nya finfina kanoner. Men kanske är det samma försupna galningar med mycket guld på axlarna som jag jobbade under på chefen för kustflottans stab som när jag gjorde lumpen. Nu på ännu högre poster. Men ännu mer guld på axlarna. Ännu mer försupna. Ännu mer paranoida. Galnare.

Urk… Liksom.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: