Categories
Betraktelser & Berättelse

Så då äntligen

Så då äntligen är den portade XML parsern för mdf-filer “klar“. En vän till den nyskrivna JSON parsern för samma filformat. En kamp har det varit att ta sig hit. Ren vilja. Gammalt blir nytt.

Precis när jag checkar in koden så brakar lysrören ovanför min arbetsplats ihop. Blinkar som det värsta fyrverkeriet. Firar segern. Man vill härifrån innan de triggar epilepsi man inte visste man hade.

Njuter på det här nu för en kväll. Försöker att låta bli att tänka på att jag måste ta hand om dokumentationen för det här sen imorgon och kanske en vecka framåt. En jävla massa jobb det med. Lika tråkigt jobb som det här har varit så man får uppbåda den gubbstyrka som återstår.

Men efter det så tror jag alla väsentliga delar är portade. Ja fel såklart eftersom VSCP Works inte är portad ännu. Men den skulle ändå skrivits om och det är vad som väntar härnäst. Rätt roligt jobb. Med lite tur är den helt på plats framåt hösten.

För er som inte vet så kan en MDF-fil beskriva vilken hårdvara som helst. Den gör det också möjligt att enkelt konfigurera vad som helst på ett uniformt sätt. Svårare än vad man tror faktiskt. Tro mig. Sen att folk inte vill ha en sådan värld (ännu). Det skiter jag i.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.