Categories
Betraktelser & Berättelse

Oxdragarveckor

ethnic farmer with bulls plowing land in countryside
Photo by Mehmet Turgut Kirkgoz on Pexels.com

Några dagar kvar sen startar oxdragarveckorna för de flesta. På med oket bara och börja dra det tunga lasset under svettiga dagar ändra fram mot påsktider då det åter finns hopp om en ledig dag eller två.

Själv välkomnar jag såklart det där. Vanliga veckor. Härligt långa (i teorin) veckor. Timmar som kan användas och brukas till utveckling. HURRA!

Men påsken infaller under mitten av april i år så det är väl ingen större fara för någon egentligen. Med ljuset kommer tidens hastighetsökning. Tjooooooooaaaaafffff så är det påsk liksom.

Fast så mycket oxdragande är det väl inte här. Mer utförsåkning. Pulka ner för backe. Skidor nerför opistad tämligen brant fjällsida fylld med lössnö. Njutning. Men varför inte. Man får unna sig.

Men att vi hänger upp året på religiösa högtider fortfarande 2022 är väl rätt sorgligt. De flesta av oss har väl än slutat tro på tomten. Vi borde definitivt gå tillbaka till mer vetenskapligt upphängt firande. Solstånd och annat fint som förenar oss över hela jordklotet. Kyrkan har stått för tillräckligt mycket ondska. Fel. Kyrkans företrädare har. Frågan om det inte är just där som själva ondskan har sitt ursprung. Med det sagt så finns det många människor som gör gott i den världen också. Men de är, märk väl, få.

Så för min del. Riv katedralerna. Bygg hem för hemlösa och obemedlade på deras platser. Varför tycker jag så. Jo, därför att de ondskefullaste människor jag träffat i mitt liv har varit verksamma i den där världen. Om man inte har den erfarenheten själv är det bara att iaktta historien. Inte fan har kyrkan och religionerna gett mänskligheten mycket tröst. Mest herrar som skall tjänas och tunga kors som skall bäras av vanligt folk har kommit därifrån.

Åt helvete med det där.

Måste hämta mig några bondkakor…

Nu hämtade. Bättre. Men det krymper i burken. Orrrrroande.

Här på kullen finns inga kyrkor eller altare. Fast en kyrka skulle i och för sig göra sig här. Men det finns redan en i Los. Av trä. Lätteldad.

Men med kyrka eller inte. Livet på kullen är gott. Hade jag förresten pengarna så skulle jag bygga ett torn. Möjligen två. Mer glastak. Sen kunde man ligga där i tornet under stjärnklara nätter och studera stjärnorna och förundras över guds universum. 🙂 Nåja. Vårt. Han/hon/det/gud allt det där vettu. Inga prästuslingar behövs som mellanhänder där.

Los förresten. Många skriver “Loos”. Hittepå såklart. Finns ingen som helst substans i det där. Dumheter! Kanske prästen som kommit på det. En bulla har utgått att en mycket oansenlig by skall få ett till “o” i sitt namn för att bli ännu mer bortglömd så att ingen längre hittar dit.

Försök mata in “loos” på er GPS så får ni se. Idioter!

Korkat.

Det fin sviktigare strider.

Fast nu känns det ändå som om jag lyckats reta upp en och annan. Det kallar jag dagsverke. Japp. Utfört redan innan tio på förmiddagen. Effektivitet!

Men nu har jag inte tid med er mer. Dra åt helvete alltså. Men gör det med ett 🙂

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: