Categories
Betraktelser & Berättelse

Tomtar, tomtar, tomtar, var man ser.

santa claus carrying a classic radio
Photo by KoolShooters on Pexels.com

Alla dom där tomtarna, minst tio stycken, som rusar förbi här ute, vad skall man göra med dom? Jag bara frågar? En gång, alltså ett rus, är som vanligt ingen gång. Men här pratar vi om fram och tillbaks och fram och tillbaks och fram och tillbaks en hel kväll. Nervöst i tomteleden tydligen. Eller vad är det som händer? Upplever alla andra samma problem i dessa tider? Lillkatten , gammelkatten och jag gillar inte det här. Vi vill ha lugn och ro. Helst arbetsro. Eller åtminstone ro nog att sova vår skönhetssömn.

Nä nu tror jag att jag ringer polisen…

Men dom brukar inte komma. Långt till Los. Sist jag ringde. I påskas. Då när det var hundra påskkäringar här ute som sjöng “tjejer….. vi måst höja våra röster för att höras” då skrattade dom bara åt mig. Trodde inte på mig. Avfärdade mig. La på. Svarade inte när jag ringde upp igen. Vad skall man då med poliser liksom. Men jag klarade av det själv. Slängde upp Marshallstacken på bron och drog några dåliga solon. Dom dröp av. Allihop. Som vid vilken Hedmanskt uppträdande som helst. Nära nog som vid ett av mina skivsläpp.

Men nu! Exploderar snart. Vattenslang kanske. Eller fram med bössan? Fast har ingen. Dynamit innehas inte heller. Vill förgöra. Eller blir man en scrooge då? En julförstörare. Får juldan förstörd också av en massa gråtande barn här utanför som inte fått några klappar. Hamnar på Aftonbladets löp. Hängs ut som riksjulhatare. Blir en tradition. Ihågkommen som en missdådare.

Tomtejävlar!

Jo jag skriker det åt dom varje varv dom tar. Men dom vinkar bara tillbaks. För mycket skägg har dom för att man skall se om dom flinar också dom jävlarna. Men antagligen. Tomte-as! Skitgubbar. Är det tanter med också? Vet ej. Men dra åt helvete med er! Nu!

Hmm…. Marshallstacken är såld. Metoden fungerar kanske ändå inte på tomtar. Men Metallica då? Om dom nu inte är hårdrockstomtar!? Sådana har rört sig här på kullen tidigare. Man vågar inte chansa. Sådant där kan få motsatt effekt.

Äh, går och lägger mig. Tar katterna med mig. Ignorerar. Är dom kvar i morgon kan jag köra över dom med bilen när jag drar iväg till besiktningen. Smiter väl sen. Skyller allt på någon passerande Stockholmare. Fjällturist. Utan allt ansvar. Besiktigar. Njuter sen av julen och den sköna tystnaden.

Godnatt!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.