Categories
Betraktelser & Berättelse

Två av tre

man fixing vehicle engine
Photo by Malte Luk on Pexels.com

Två av tre problem fixade på bilen. Tar trean på lördag. Eller “fixade”. Vad vet man. “Fixat” är som “klart”. Bilprovningen måste säga sitt. Bestämmer vad som är klart/fixat och inte klart/U/fixat. Vad dom säger vet man aldrig. Men man hoppas alltså. Och lyder.

Svart nedhängande burk identifierad som burk med aktivt kol för infångande av bensinångor. Aldrig hört talas om. Men nu fastsatt. Bondsvetsad. Najtråd alltså. Får duga till sommaren. Minst.

Men att ligga i snön. Gillar inte alls. Men man får skylla sig själv. Har funnits tid att göra detta under varmare säsong. Gjordes icke. Tji fick man. Igen.

Resultat hur som helst är ännu en sönderhackad dag. Inte på något sätt nöjd med det. Men man får aldrig vara nöjd med allt, eller hur? Det är bara svälja den sanningen. Helst utan vätska. Bittert skall det smaka.

Det är snart mat. Efter det är förhoppningsvis den sönderhackade delen av dagen över. Man kan använda tiden till det den är avsedd för. Kodande. Dyka in. Där man tror man är lycklig. Finnas där. Glömma allt annat.

Men julklapparna är i alla fall ordnade. Hur skönt är inte det? “HURRA” vill man ropa. Ja ropar. Ingen hör. Långt till grannar här på kullen. Nära till granar.

Finns absolut inget allas att klaga på. Ovant… Skönt… troligen bra för blodtrycket. Räcker för mig.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.