Categories
Betraktelser & Berättelse

En sista hälsning

photograph of a burning fire
Photo by moein moradi on Pexels.com

Det slår mig. Tänk att bygga en kista som sänder en sista hälsning när elden tar en. Vore inte det lite cool. Ett sista blogginlägg här liksom. Temp och lite annat som info. VSCP såklart. Hmmmm…. det där måst man ju grunna lite på. “Tjena, hett här nu, 300 grader ungefär, solong“.

Den tanken skulle man ju faktiskt kunna utvidga till jordbegravning. Mäta temperatur, fuktighet, metangaser där nere. Under några år. Tio kanske. Men nåja. Elden kan jag längta mer efter. Inte den kalla jorden, Har alltid varit en fryslort.

Eller är det här makabert att ens prata om. Död är ju känsliga saker här i västerlandet. Fast dom flesta har den där döden på matbordet varje dag så är det något annat med det egna köttet. Det ytliga styr världen. Hur skulle annars en enda I-phone blivit såld? Ja för att inte tala om LP skivor. Idag.

Får fundera vidare på det där.

2 replies on “En sista hälsning”

Hmmm, trodde jag var den enda som tänkte så … dock inte lika drastiskt. Janne Loffe Carlsson tyckte jag hade ett smakligt och roligt farväl med ordet Helikopter skrivet på kistan som på lastbilen i filmen Repmånad.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: