Categories
Betraktelser & Berättelse

Märkligt

city man person people
Photo by Pixabay on Pexels.com

Den stora snurren slår till igår på kvällen. Jag blir tvungen att lägga mig tidigt. “Knöven” idag också. Sitter här och kämpar. Men så slår mig en tanke. Är man pensionär så kan man gå upp och lägga sig på soffan och dra täcket över sig en helt vanlig onsdag förmiddag som denna. Finns ingen man behöver ha dåligt samvete inför ett sådant beslut. Så det gör jag. Lätt.

Vaknar efter en timme. Eller är det två? Troligen… Piggare? Återstår och se. Slänger hur som helst i mig några mackor och nu sitter jag här nere igen. Får väl återupprepa proceduren om “knövigheten” kvarstår. Men försöker igen alltså.

Olämpligt. Ja det tycker man. Vill vara pigg och sugen nu. Vädret är perfekt. Moden är perfekt. Men alltså lite dålig då. Det kan inte hjälpas. Att vara pensionär är tydligen inte det enklaste som finns ändå som man kan tro.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: