Categories
Betraktelser & Berättelse

Värde

Inte om jag vet om det där snickrandet och byggandet i somras var värt det för 0,2 grader. Men trivdes ju med det där ändå och tomaterna verkar också trivas.

Med det får man sig nöja.

Liksom

Annars är det konstigt med gubbar. Åtminstone alla utom jordgubbar. Dom ringer. Missar Ljungström idag. Men han får väl ringa igen om det är viktigt. Eller lära sig att skicka mail. Men gubbar över fyrtio verkar inte kunna med det där. Gamla hundar och så vidare. Det hjälper inte heller att påtala att jag hatar telefoner efter åren i DOSiLOS med ständigt ringande telefoner och telefonköer som pressade på. Nope. Gubbar inger ändå. Helst också när folk som jag låtsasjobbar som bäst. Men en närmar sig PRO kurserna och kan ev. gratis få lära sig att använda mailfunktioner på dator och telefon. Skulle nästan kunna sponsra där. De andra har några år kvar dit. Där finns mindre hopp om bättring. Hjälp…

Fast om jag nu skall prata med en annan människa ibland så får jag väl vara glad att dom ringer antar jag. Annars blir det noll av den behövliga varan. Jag blir ännu mer av en särling. Hemskt. Mycket ond spiral det där. Man kan bli en sådan där som börjar spränga hus.

Andra skjuter älg i dessa tider. Behöver inte ens vara gubbe för det. Unga och kvinnor vallfärdar till den gruppen. “Naturvårdare“. Joho-ja. Urmänniskor. Fast tjejer som blir slaktare skall man se upp till läser jag i “tidningen” idag. Tycker det är ett förfall för egen del. Men jag är ju förfallen hela jag så bry dig nu inte om det. Inte ett dugg behöver du bry dig.

Fast allt det där är sådant jag inte kan göra något åt. Alltså lägger jag väldigt lite möda åt att hantera det. Väderkvarnar får andra slåss mot. Mina fajter är iof också helt säkert på låtsas. Ja och de är många. Men allt igenom mina. Jag tror på dom som en fyraåring tror på tomten. Säger en del om mig. Men väderkvarnar är det inte. Nope! Helt säkert.

Det enda som fattas mig just nu är annars godis. En stor påse helst. Så att man kan moffa i sig fram till spysjuk-gränsen. Men ha ringen. Man överlever nog ändå.

Kanske.

Liksom.

Men två timmarna kvar av låtsasarbetsdagen. Dom timmarna bör man ta vara på om man nu skall hinna ge bort lite mer (dyrbar) tid av sitt liv. Allt återstående av den varan skall bort nämligen innan man dör…

Liksom.

Suck…

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.