Categories
Betraktelser & Berättelse

Wow

white switch hub turned on
Photo by Pixabay on Pexels.com

Vi frusna lider. Såklart gör vi det. Men livet handlar väl delvis om lidande. Fryser man nu, ja, då uppskattar man värme sen. Svårare än så är det inte. Upp och ner. Fram och tillbaks. Som bäst handlar det om ett medelvärde på noll. Ungefär.

Jag har länge kämpat med att köra windows utveckling på studiodatorn. Har ju berättat (läs gnällt) om det. Nu har den där datorn för windowsutveckling flyttat hela vägen till Dallas, USA. Projektet blev nämligen sponsrat idag med en VPS maskin där. Lite kraftigare grejer än vad jag har här. Jo det finns några andra VSCP sponsrade maskiner här och där i världen också såklart. Man hoppar runt bland världsdelarna som om inget märkvärdigt har hänt numera. Annat var det när allt det här började. WOW… Vita Huset. Bahli fem sekunder efteråt… WOW igen. Fast förundras gör man lite fortfarande. Nog är det häftigt. Den som slutar förundras är det illa med såklart. Där får man hålla i. Trots ålder och förstockning i hjärnan.

Men kallt alltså. Trots element på för fullt. Men planerad kyla. Man får överleva. Kasta på ett vedträd. Ja åtminstone där uppe. Här nere kanske senare. Om man har tur.

Nu gick hela nätet ner här.

Okul.

Liksom.

Då hjälper det inte ett dugg om man har server varesig här eller i Amerika.

WordPress nere också verkar det som…

Hmmmm….

O-WOW då… Norrländska.

Liksom.

Annars en helt bortkastad dag. Ett SD kort havererade när jag skulle uppdatera.Såklart på em maskin som jag inte hade en image på eftersom “jag bara skulle…” innan jag fixade den. Man får skylla sig själv. Fast en del Raspberry Pi “burkar” (Iäs kort) äter verkligen SD kort. Vad det beror på vet jag inte. Har testat alla möjliga kort. Men kan vara spänningsproblem också. Eller något med enheten. Fast det känns inte riktigt som om jag skulle vilja ha en Raspberry Pi sjuttio mil härifrån. Åtminstone inte med vår bil. Det krånglar för mycket för det.

Men ingen brist på professionella alternativ såklart. emmc förbättrar saker också tror jag.

Hmmmm…. Det var tydligen bara en hicka. Fungerar igen.

Nåja. Som det är.

Vi låtsasjobbar på här på kullen.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: