Categories
Swedish

Låtsasjobb

diplom_1200

Sitter och äter en apelsin. En rund orange. Saftig inuti. Smakar gott. Ja ni vet. Dom gula böjda är bananer. Så ni vet nästa gång ni närmar er en fruktskål.

Det är kväll här och snart dags att avrunda. Fylla pellets, leta sig en ny bok och krypa ner under täcket.

Har fått ovanligt många “nej, vi vill inte att du skall jobba här din gamle feta o-coola gubbe från Los” idag. Dom bara rasslade in i inboxen under eftermiddagen. Man får liksom stålsätta sig när dom kommer. Inte låta dom gå in längst in i hjärnan och gröpa ur för mycket av självförtroendet. Men det är alltid en liten del som når in där, till det mest sårbara, i alla fall. Som man inte hinner stoppa. Hackar ur en liten bit. Lite mindre blir man ändå för var och en av dom som tar sig igenom. Kan fortfarande säga “fuck you” och tro på det så det finns väl hopp trotts allt. Men hur länge vet jag inte. En dag kan man nog inte det.

Folk träffar jag sällan längre. Jag sitter här och låtsasjobbar i min ensamhet om dagarna. Blir tokig utan att märka det kanske. Det finns ingen som kan tala om det för mig. Katterna, dom kära katterna är mina vänner om dagarna. Som vilken galen kattlady som helst alltså fast jag är o-cool gubbe istället. Det värsta är ändå att jag bara låtsasjobbar. Jag har en bra ide’ som jag till och med vunnit pris för men som jag inte kan genomföra för att jag inte har pengar att genomföra den med. Så jag måste alltså söka jobb för att överleva vilket gör att jag inte kan utveckla min ide’ därför att jag måste ha firman vilande och inte får utveckla någon ide’ medan jag är arbetslös. Alltså sitter jag egentligen bara här och rullar tummarna. Istället för att göra något vettigt. Det är sjukt. Arghhhhhh! ;-/

Eller kanske skrattretande. Avförd vid 56. Godnatt liksom. Fast man skall inte fundera för mycket. Dags att gå och lägga sig helt enkelt. Godnatt!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.