Categories
Betraktelser & Berättelse

Explosion i Los

Lövexplosion. Gräsexplosion. Hade jag haft det där Raspberry Pi kortet som åskan tog i fjol så skulle jag ha visat er. Stillmotion. För det går snabbt. Vilka energier det måste handla om. Vilken kraft! Det största sker inte som åskväder med höga smällar, buller och ljusblixtar. Det största sker alltid i tysthet och verkar till synes smyga sig på, men gör såklart allt annat än det. Det exploderar i sin egen tystnad. Som allt som är stort på riktigt.

Det är den där skira grönskans tid. Jag tar ofta en extra tur med bilen under tiden före midsommar och bara tar in det jag ser. Gokänslor där i hjärtat. Eller promenerar. Suger in. Hur grönt kan det bli egentligen? Tydligen rätt mycket. Fantastiskt. Våra ögons känslighet är som högst för det gröna. Kärleken är nog grön.

Livet seger över döden handlar det om. Det vi själva presterar när vi stiger upp på morgonen efter en natts sömn också. Att vakna till liv igen. Ta in. Sända ut. Finnas. Vara med.

Marie Curie på bilden ovan. I sitt lab. Har jag någonsin haft en idol så är det hon om är den idolen. Inte så mycket gnällande där. Hon jobbade på. Kvinna i en värld som inte var van vi att dom flyttat ut från hemmet. Som kvinnliga lastbilschaufförer idag. Länge jobbade hon tillsammans med sin Pierre. K och jag har lagt rosor på deras gravar. Som en gest. Från en generation av brinnande människor till en annan. Men vilka vänder sig dagens unga tjejer till som förebilder? Inte är det kvinnor som Marie i alla fall. Zara Larsson… Orala människor utan någon som helst substans. Gubbgnäll såklart. Man får hitta det man kan hitta där man finner det. Om det hjälper är det väl bra?

Marie var en tyst explosion hon med. Tack och lov fick hon också erkännande medan hon levde för sin gärning.

En fika med Marie. Japp, det vore något.

Men lite sent för det nu såklart.

Torsdag här. Istället för en fika med en stor människa så är det städning som gäller. Har inga problem med det. Har aldrig haft. För när man är klar med den inte helt älskade dammsugardjävulen, följt av dansen med den mer omtyckta moppen, så känns det som det är helg. Jo, jag har berättat om det där förut. Så en liten ansträngning. Några timmar. Som ger känslan av något bra i några dar. Bra utdelning helt enkelt. God avkastning på investerat… ja… kapital, tid, energi. Med lite gratis Spotify i öronen så blir det där en enkel grej.

Sen då.

Ja ett kort. Mäta. Cadda. Fixa installationen av en drivare. Köra igång lite tester. Skriva några manualsidor. En explosion i det tysta det med. Serru…

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.