Categories
Betraktelser & Berättelse

Förbannelsen

Det vilar liksom en förbannelse över byn. Det vill sig inte riktigt. Nu är värdshuset till salu igen. Covid-19 ställer till. Hugger tag. Hämtar hem. Spottar ut igen.

Så tror man sig vara starkare än förbannelsen finns det såklart en chans. Bra mat. Fin service. Det fungerar alltid. Med tålamod. Speciellt nu när det vilda och den självvalda ensamheten återigen värdesätts av många. Släng fram några spänn du modige och starta ett nytt liv.

Fast förbannelsen såklart. Trollens skatt. En man som gick här med sin hacka. Letade koppar. Fann annat. Tog girigt det han kunde utan att först fråga trollen om lov. Förbannade var de som växte upp och levde i bygden efter den dagen. Om man nu såklart inte är ett troll själv…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.