Categories
Betraktelser & Berättelse

Hemsyster

Det bakas här. Eller K bakar. “Hemsysterkaka” bland annat. Det godaste som finns. Har väl andra namn. Kakan. Hos andra. Såklart. Men god då också.

Så tämligen nöjd sitter jag nu här på låtsaskontoret. Försöker lösa några problem som ter sig lagom i storlek. Tanken är att hinna lösa och fixa och checka in kod innan grön IKEA-soffa ropar på mig.

Är lite seg. Om det beror på vaccinsprutan eller annat vet jag inte. Spelar såklart ingen roll heller. Egentligen. Man är väl inte så pigg när man är som piggaste heller. Tyvärr.

Men med kaka i magen känns allt gott då såklart. Lite avslaget. Dricker kaffe för att jämna ut. Söker jämvikten. Som alltid. Men det känns mest som om jag helt enkelt somnar snart här i stolen. Japp, det har hänt mer än en gång. “Skall bara stänga igen ögonen en stund…” inleds alltid det hela med.

Har inte blött näsblod idag. Det är inte många sådana dagar nu för tiden. Men dagen är ju inte slut ännu… Åderlåtarens bäste vän känner hopp.

Apropå elmätardatauthämtning så skulle man väl knåpat ihop ett liten wifikort och en app. Med +fem miljoner mätare och kanske 1% som är intresserade av att hämta ut data så… Men har ingen sked just för tillfället. Ni vet “när det regnar manna från himlen så har den fattige ingen sked”. Lika bra det kanske. Manna gör en bara tjock.

Det är OK

Ändå

Liksom

Lika bra att ta tag i det där sista om man nu skall hinna bli “klar”. Eller åtminstone röra sig mot “klar”. Helg snart alltså. Vila. Bortkoppling och reset – reboot. Skönt.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.