Categories
Betraktelser & Berättelse

Skydd

Förutom en lätt värk i vaccinationsområdet så allt bra på vaccinationsfronten. Min Indiske vän säger att “det är nu det börjar”. DNA i min kropp byts ut och jag kommer bli en lydig soldat i överhöghetens arme’. Som om jag inte var det redan. Deklaration inlämnas på rätt datum. Skatt betalas. Brott begås icke. Jag begår inte ens hor. Nejdå. Men kanske blir det värre nu… Återstår att se.

Men jag diskuterar alltså sällan med människor. Varken vänner i Indien eller på närmare håll. Det är liksom ingen ide’. Det finns för många rätt och bestämda åsikter där ute och jag har inte ett enda RÄTT svar att komma med. Har nog aldrig haft.

Men generellt sett skall man vara försiktig med att anse att andra är dumskallar. Ju fler man trycker är det desto större är sannolikheten att man själv är en. Man kan ha en dålig åsikt, men behöver inte vara en dålig person för det. Ja och då har vi inte ens berört rätten att ha en åsikt. Sådant man kan dö för.

Fast vad bryr sig en Facebook generation (ja alla är väl över femtio där numera) om sådant? En like till…

Hat och dumheter.

Fast man kan inte säga så mycket om det där alltså. Man har för många lik i sin egen källare. Kasta den första mobiltelefonbatteriet den som inte har det.

Nyinspelning av Saltkråkan. Blir en höjdare såklart med rätt skådisar och rätt produktion. Gillar och ser redan fram emot. Sverige är bra på det där och Astrids orginalmanus är såklart guld. Men det lär gnällas. “Det var bättre förr” hörs redan från mellansvenska tätorter där vinylskivar läggs på renoverade blänkande “bättre än förr” skivspelare.

Bodil och Kjell Anderson. Sicken kombo. Vinylen hyllas i den där boken. Gamla tider också. Jag skummar (rätt mycket) och kräks. Att Bodil Malmsten hade en sådan dålig smak. Verkade ju sympatisk för övrigt.

Jodå, den går att läsa den där boken. Lite roligt finns det hur som helst i den om man som jag gillar skvaller.

Sprutan, vaccinet, får jag förresten i vänster arm. Eftersom jag är socialist. Fast tänker sedan att då borde man kanske stuckit den högra. Kunde behövas lite ömhet och värk där högerut. Men det är klart. Här värker det lite och är dysfunktionellt i alla fall där på höger sida. Så skit samma. Det går på ett ut.

Snöstormen igår gick inte av för hackor. Horisontellt väder. Riktigt skitväder. Idag sol och en decimeter issnö. Lite helvetet över det hela om man tänker bort solen. Inte så stor skillnad från innan alltså.

Ser fram mot en dag när man kan åka mellan A och B i egen bil utan att oroa sig för att bensinen skall ta slut. Det är många år nu som tankning har skett på marginalerna. Det där är ett glädjeämne som inte så många uppskattar säkert. Man kan hitta många sådana om man vill. Glädjas eller gräva ner sig i deppigheten. Igår på väg tillbaks från vaccinationen tändes “tomt i tanken” lampan när jag var tillbaks i Los. Förr visste man att då kunde man åka fem sex mil lätt innan det hände något. Så en dag så gällde inte detta faktum och man stod där. Nu vet jag att när den där lampan tänds så är man nära slutet. Lämpligt att stoppa i en liter i alla fall om man har dom resurserna i plånboken och behöver färdas en mil till. Men kom hem med bilen den här gången också. Utan den där litern.

En full reservdunk… Tjugo år sedan kanske… En gång…

Tråkigt är det i alla fall inte. Möjligen lite tröttande.

Allt jag ger bort. Gratis. Musik, text, dataprogram, hårdvarukonstruktioner. Allt är på “all time low“. Som en prövning eller ett monument över undertecknads oduglighet. Ändå känner jag mig inte nedslagen av det där. Konstigt egentligen. Man borde bli deppig. Men har liksom blivit van. Kan möta det där med en ganska stor portion likgiltighet. Ljungström rekommenderade The Fool On The Hill. Ja och den är väl en låt som är som om den var skriven om mig från början. Skulle inte kunna känna mig mer träffad av en text. Fast Lennon/McCartney visste ju inte såklart vem jag var. Man projicerar in sig själv såklart med lätthet. Min moster Ruth tyckte istället att den här låten handlade dom mig. Fast det här ÄR jag. Ingen person är så enkel att en låt räcker som beskrivning av vem personen är. Det lär man sig som nyfiken.

Kör förresten gratisversionen av Spotify för tillfället. Reklam. Massor. Man kan bli galen för mindre. Ja om man nu som jag lyssnar på musik hela dagarna. Men man får såklart skylla sig själv om man lyssnar medelst gratisversion.

Skulle behöva en stor påse godis. För fredens skull.

Nu låtsas jag att …

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.