Categories
Betraktelser & Berättelse

“glåma” på Ulf Lundell

Jo ikväll klockan åtta. Då säljer han ut sig. Japp, lite till. Mest pengar när man dör vinner. En del tror på det. Jag vet i alla fall en som kommer att “glåma”. Edsbybo. Fan. Sedan länge. Har inga onda ord att säga om U.L. precis. Men kan väl vara bra ändå.

Men onda ord om U.L. Det har väl inte jag heller egentligen. Eller borde väl i alla fall inte ha. Känner inte mannen. Men… osv… osv…

Om jag kommer att titta? Nope. Tittar man på melodifestivalen, Nej!!! I alla fall inte om man inte har barn. Har man. Får man. Kan man. Har man inte. Vill man inte. Men det är klart jag skall titta. Fast inte ikväll. Skall nämligen låtsasjobba. Ett straff som jag gärna tar. Eller måste ta. Vet inte vilket.

Reser till Färila ToR idag. Det hoppar. Halvplogat. Fjäderprövingsväg. Men de håller. Alla. Efter utfört Färila-ärende skall jag panta en back dricka. Tom nu. Full med julmust tidigare. Men det går minsann inte. Frågar. Näääää… backar och glasflaskor hör väl forntiden till. “Jag minns…” osv. Här har man inte sålt backar med glasflaskor på långa tider. Man får skämmas lite. Man hör till en annan tid liksom. Ja och det gör man ju. Men får en lapp till slut som jag skall visa kassörskan. Hon frågar. “Var det flaskor också?” Alltså inte bara back. Jo och ja och javisst säger jag. Hon flinar. “Jassssssssså du kommer från den tiden du” säger hon… nästan. Men inte kan väl jag hjälpa att ungarna bara accepterar glasflaskor till jul. Men säger inte det. Blir väl till en “idag var det en ocool gubbe in och…” på lunchen. “Tänka sig”.

Imorgon skall jag vara ledig. Mer ledig än idag. Om det nu går att vara så ledig. Med nya böcker i hyllan. Det går att somna till nya lika bra som till gamla böcker. Om de nu inte är FÖR bra. Då kan man inte somna. Fööööör bra böcker är alltså ett gissel. Troligen finns en sådan bland de här. Farligt alltså. Jag som redan är trött. Man får kanske sova först och läsa sen.

Men inte kan jag sitta här och skriva strunt längre heller. Det finns annat att göra nämligen. Ta tuggor av den där elefanten. En i taget. Tugg, tugg, tugg.

Gott nytt år!

glåma” – Titta, stirra. Ovanåkersmål/Hälsingemål.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.