Categories
Betraktelser & Berättelse

För kort

Så börjar vi närma oss ett slut på en låtsasarbetsdag. Upp före sex och i säng långt efter tolv har varit melodin för dagen. En på så sätt längre dag i timmar räknat som på intet sätt räckt till som alla mina dagar under ett helt liv aldrig riktigt räckt till. Men såklart låtsasarbete känns aldrig som riktigt arbete. Kommer aldrig göra det. Den där tillfredställelsen av att känna att man gjort ett gott dagsverke är inte mig förunnat. Men tillbaks där om 318 dagar. Att få sätta epitetet “företagare” på mig själv igen ger kanske inte mer pengar i plånboken i mitt fall men en viktig identitet som saknas mig just nu. Mer begär jag inte. Att vara någon eller något räcker. Litet eller stort. Nope, bryr mig inte.

Jag har letat buggar hela dan. De är nästan alla av enkel natur men svåra att hitta. Det finns roligare saker att syssla med, absolut, men det här är också en del av det där som fordras för att till slut kunna plocka fram den där stämpeln som det står “klar” på. Har hoppats att jag skulle hinna klart mer till idag men nu ser det inte så ut. Men det finns två dagar till att ta till innan vapenvilan inträder den 23’e och kanonerna måste tystna. Man får låtsasarbeta på. Alltså.

Generellt alldeles för lite sömn den här veckan. Det kommer med all säkerhet få effekter så fort jag sätter mig i grön IKEA-soffa. Japp, jag ligger snart i densamma. Snarkandes. Men förhoppningsvis inte för länge. En halvtimme bör räcka. Om nu inte K vill se “På Spåret”. Då kan jag lika gärna dra till med en timme. Om jag nu inte håller mig vaken. Ibland händer det faktiskt även på fredagar för mig. Japp, ibland. Inte ofta. Väldigt sällan.

Men fredagskvällar är min heliga tid. Inte söndagar. Nej det skall vara fredag, och kväll. Efter halv sju. När jag stänger dörren till låtsaskontoret och släcker och tar ledigt. Utan tanke på att gå ner igen som annars. Ledigt. Vila. Samvaro. Fina grejer. Tror till och med att det finns kakor kvar. Råkade äta upp en burk till… Det där med karaktär. Eller brist på. Inget för mig.

Sex grader kallt ute. Lagom. Skall visst bli varmgrader imorgon. Så snart halt igen. Bättre om det håller sig i de här regionerna. Under tio. Stabilt däromkring är som bäst under en vinter. Faktiskt. Även för fryslortar. Fryser, ja det gör man som värst vid och omkring nollan. Det är fukten och blåsten som är frysmonstren. Inte kylan.

Ja, ja, ja. Dags att checka in koden. Låta en fara iväg till Amerika. Mer blir det nog inte idag. Men gott nog. Man får tycka det såklart. Inte vara för hård mot sig själv. Vi är bara människor. Rätt ynkliga varelser egentligen. Men gott nog.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.