Categories
Betraktelser & Berättelse

Snö och Facebook retorik

Att skotta fram den gamla röda bilen efter ett snöväder är gott. Man kan låta hjärnan snurra på tomgång och gå där och skotta det vita, för dagen lite klibbiga och tunga. Ute är underskattat. Man borde lära sig det en sådan här dag om man är programmerare. Jo man visste väl. Men förtränger så gärna för några fler timmar framför den där jävla skärmen och låtsasvärlden. The Matrix.

Numera skall man hata alla som har en annan åsikt än man själv har. Facebookretoriken åker in också i finrummen. Jag har så jävla svårt för det där. För den ende som har samma åsikter som en själv är ju den man nu själv är. Lite självdistans måste man ändå ha. Så jävla perfekta är väl inte en enda av oss. De flesta av oss har väl fel då och då. Som alla andra. Om man accepterar, kan acceptera, att någon annan människa också kan tänka en tanke så borde det vara självklart att respektera det. Vi tror på det vi tror på eller kommer fram till. Det är åsikter vi skall bekämpa. Med argument försöka övertyga. Man ÄR INTE en idiot för att man driver en åsikt. Men man ÄR en IDIOT om man tror att det är så. Lätt att komma ihåg.

Jag fattar inte vilka det är som vill bli chefer eller politiker idag när klimatet har blivit Trumpiskt överallt. Hur orkar man? Det blir ju skit av allt om alla obekväma frågor aldrig plockas upp för att världen blir galen då.

Fast det är i ökande det där. Jag själv på väg ur tiden. Ser det ske och försöker hålla mig undan. Tage Danielsson hade säkert haft något bra att säga i den där frågan som fått folk att förstå. Han saknas oss därför och i mycket annat.

Ner på jorden igen och med all snö bortskottad fyller jag fågelmat och sotar. Inget som kräver varken mycket tanke eller muskler något av dem och också det rätt njutningsfullt. Nu skall jag plocka upp dammsugaren. En kompis. Julstädas. Gissel får man liksom klara av och på så sätt få bort. Inte ens där är det någon ide att använda energi till att hata.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.