Categories
Betraktelser & Berättelse

Hulken

ash background beautiful blaze
Photo by icon0.com on Pexels.com

NO levererar pellets. Jag kör igång Hulken. Japp, det är ändå vintertid på söndag. Dags. Lite med råge rent utav om man betraktar de senaste dagarnas innetemperaturer.

Men snön den som damp ner igår den smälter idag. Jodå, jag står där och bandyapplåderar. Hejar på Kung Bores motståndarlag. Men vet ju vem som vinner till slut såklart. Lite realist har jag i mig. Men jag har alltid känt lite extra för förlorarna.

Min telefon används till att surfa med. Punkt. Ja ibland läser och skickar jag mail på den också. Den kan duga till det med. Ja och lite annat. Ringer till den gör bara gamla gubbar som hör till en annan tid när man gjorde sådant. Igår ringde två. Den ena avfärdade jag eftersom jag var bilburen, den andre pratade jag sjukdomar med i en timme. De blir inte effektiva de där samtalen. De handlar alltid om tider som var förr och “bättre”. Ger inte mycket för något av det där. Lever nu. Vår bästa tid är nu. Tycker nästan alltid att ett telefonsamtal är slöseri med tid. Att det går att få fram själva kärnan effektivare på mail i det som skall sägs. Om nu inte någon har dött eller det brinner. Då kan väl ett telefonsamtal vara på sin plats. Liksom.

Men gamla gubbar gör som dom vill när ensamheten sätter in såklart. Inte ens militär kan mota bort dom.

På Spotify erbjuder man en “Made for you” kanal. Blir nyfiken, lyssnar. Det är nyheter. Den musik jag brukar lyssna på. Ok så långt. Lite som vanlig dags lyssning. Men sen kommer Dagens brott. Någon slags inflation från Veckans brott tydligen. Känd journalist berättar om ohygglighet som hänt. Jag stänger av och kastar bort. Va fan! Skit. Jag förstår inte hur gamla brott och otäckheter kan fascinera så att de måste ältas om och om och om igen. Ännu värre blir det när det är lokalt. Samma hyenor flockas i det där som filmar på olycksplatser. Avskyvärt.

Men allt som blir gammalt skall lyftas fram. I en framtid kan man antingen bli bortglömd, ett föredöme för de som lever då eller en som hängs ut som galningen nummer ett. Jag anar väl var jag hamnar själv i det där. Men som sagt. Nu är viktigast för mig. Däremot inte sagt att framåt och bakåt har intresse. Det ena bygger man ju på, har som grund. Det andra är det man bygger mot. Men bästa alltså att fokusera hårdast på det man bygger för tillfället. Tycker jag. Jämvikten ligger självklart där. Har jag sagt att jag tro på jämvikten som en universell kraft. Att jag borde skriva han/hon/det/gud/jämvikten. Sanningen finns nämligen där.

Men nu måste jag gå ner och övervaka Hulk du store. Kan få för sig att rymma i uppkörningsögonblick nämligen. Så kan man ju inte ha det.

Liksom.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: