Categories
Swedish

Samlaren

white clouds and blue sky
Photo by Swapnil Sharma on Pexels.com

De som känner mig vet att jag samlar på sådana där bra människor. Insamlandet pågår ständigt men dagar som den här när fantomen (jag alltså i det här fallet) rör sig ute i världen är bra dagar att utföra sitt samlande på.

Kassörer och kassörskor är ett objekt (jo jag ser dem alla som objekt – bara aningens lite som människor) som intresserar mig. Tuggumitrötta, suckande, ointresserade har jag inget för. Det är de där med pigga ögon. De som är med. Som liksom “går igenom rutan”, eller “går igenom kassan” (eller i vilken situation vi nu befinner oss) som intresserar mig. De man vill ta med sig hem. Ha in en låda. Plocka fram när man vill bli glad. Ja om de nu inte vore människor också alltså. Med egna liv. Med egna behov. Man får nöja sig med det där mötet. Det som gör en glad. Överför en gokänsla in i en som man försöker hålla kvar.

Jo jag har flera sådan möten idag. Blir glad. Människor som är vänliga, närvarande fastnar hos mig. Idag råkar de vara kvinnor. Det är faktiskt oftast det. Men kön har inget med det här att göra. Det handlar inte om gubbsjuka. Det här är friskare. Nåja.

För när jag går genom en kassa, kliver på en buss, eller vad det nu är, där det sitter någon som skiner upp fast jag en gammal ocool gubbe kommer. Är trevlig. Gör hela grejen till en upplevelse. Gör sitt jobb. Ja och lite till. Då gör den personen min dag till en bättre dag. En jättemycket bättre dag. Sammlarobjektslampan tänds.

Nu är jag en person med familj. Det finns folk att prata med när jag kommer hem. Men de här personerna möter också folk som inte har det Det är där själva grejen är. För en sådan person kan det här mötet bli veckans eller i alla fall dagens höjdpunkt. En vänlig blick. Lite vänligt småprat. Någon som intresserar sig för dig en liten stund. Sådant som gör skillnad. Sådant vi andra tar för givet är inte dagligen givet åt alla. Just det jag samlar på alltså. Människorna som ger, höjer, lyfter andra. Sköningarna.

Lägger en person på Willys i Bollnäs i min samlarpärm idag. Ja och senare en person till på Cirkel K i Edsbyn. Stora människor. Massor av kudos däråt. Tack för att ni finns. Sköningar. Universum förser er med det goda. Ge. Ta emot. Förändras aldrig. Tack för att ni finns.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: