Categories
Betraktelser & Berättelse

Min plan

Så, tisdag redan. Mäh, liksom. Skulle egentligen redan vara ute och i full gång med att bära in ved men sitter här inne med tekopp. Jodå, skall gå ut, men inte riktigt ännu. Snart.

Het morgon. Åtminstone inom mig. Klimakteriesvallningar hos den kvinnliga sidan i mig kanske. Eller bara vanlig Svensk förkylning. Stoppar i mig en Alvedon innan jag tar tag i det som skall tas tag i. De där vita små undren har burit mig många dagar när det annars inte skulle ha gått att vandra vägen framåt utan avbrott. Ett medicinskt mirakel är de, hela burken. Men de lindrar bara symptomen som så många andra mediciner. Man skall ha det klart för sig. Medicinindustrin är otroliga på att angripa symptom men rätt dåliga på att angripa själva orsakerna. Mycket återstår att göra där.

Men är man medveten om att man bara bedövar inte botar så fungerar de där som tillfällig lösning. Då och då. Inte som generallösning. Aldrig det.

Men pigg annars. Det är nästan skrämmande hur skönt det är att ha kommit ut ur den senaste tidens sjukdomsojande värld. Vad har man att klaga på nu liksom?

Min plan för dagen är som vanligt ingen plan alls. Låtsasarbete för att hålla själen på rätt kurs, javisst. Men annars inget stort och mäktigt och märkvärdigt. Man är ju nu ändå en smådjävul i ocool gubbförklädnad. Ja om ens det. Mest tomte om man tänker efter. Alla dagar utom på julafton då. För att inte vara till nytta.

Min plan är en noll plan alltså. Ungefär som Konsums chefer eller kooperationens chefer jobbar, jobbar jag med. Vi borde visserligen hålla oss undan och låta bra saker fortsätta få vara bra saker men nu kan vi inte det. Det är väl så vi kommer att bli ihågkomna om ens det. Som män och kvinnor utan plan som inte fick något alls att hända.

Nåja.

Jag börjar faktiskt pigga på mig. Bli den där vanliga surgubben. Det måste vara teinet. Ja och Alvedontabletten den rara. Gifter gör människan till vad människan är. Eller nått.

Skall ta några slurkar te till och sen gå ut i regnet. Få in en pall till. En pall ved om dagen inburen och staplad stärker kroppen. Träningsprogram med Åke Hedman. Kom och köp. 19.75:- per månad. Swisha till 123 018 67 83 innan jag ändrar mig.

Ha en bra dag vänner.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.