Categories
Betraktelser & Berättelse

Superkotte

abstract art artistic autumn
Photo by Pixabay on Pexels.com

Man bör faktiskt förändra ibland. Ja om alldeles så lite. För att hjärnan inte skall fastna i det där hjulspåret den lättsmörjd far fram i. Ett sätt är att byta appar på sina skärmar. Alltså har man alltid mail på den högra och browsen på den vänstra så byter man ibland. Jobbigare än vad man tror men nyttigt som ett joggingpass.

Eller också byter man jobb. Fast man trivs. För att man mår bra av det.

Det regnar här på kullen. Sådär, höstregn, så som man vill ha det. Man kan inte annat än att vara inne. Njuter av det. Hösten har alltid varit min favorittid. Men sommaren har hämtat in mycket av det där favoritskapet på senare år. Det är vintern som spökar. Tycker vintrarna är kämpiga. Färgar av sig på skön hösttid genom att lura i bakgrunden.

Men man njuter nu alltså. Passar på att lära mig lite nya grejer. Däri finns livets njutning. Av det lyfter jag. Skulle lätt kunnat stanna i Uppsala och läsa vidare om det inte funnits en ekonomisk verklighet att ta hänsyn till. Ja akademisk också. Var inte den där världen så förbannat uppblåst hade jag nog suttit kvar där i något labb än idag. Men för mycket jakt på akademiska meriter och titlar för mig. Falskspel. Kan omöjligt finnas och leva i sådant. Min bäste kompis där blev professor. Han kunde.

Te. Man kan börja dagen med en kopp te. Svartvinbärste i mitt fall idag. Tar en vidare från morgonrutiner till låtsasjobb. Gott.

Email och telefonpling när det dimper ner post i lådan. Fixat nu. Bra alltså om jag verkligen får lite post idag. Annars måste jag ju gå ut till lådan i alla fall eftersom jag då tror att grejerna inte fungerar. Det där med att slippa törgå alltså inte uppfyllt. Ännu. Kanske törs man lita på grejerna om ett halvår eller två. Fast troligen aldrig. Såklart.

Fast att lita på det grejer man bygger själv går till slut. Styrning av pelletsbrännare t.ex. Det tar ett tag innan man litar på grejerna. Alltså går man upp några gånger per natt för att kontrollera där i början. Men sen ser man ju att det fungerar. Sover lugnare.

H…

Har nog haft fler incidenter med inhandlad utrustning än med egenbyggd ändå. Ändå tenderar man att lita mer på det där man köpt i en affär.

Men jag skall dyka ner i mitt. Däri finnas det goda. Grön IKEA-soffa får vänta tills ikväll. Stor sömnskuld finnes så jag sover väl nedhasad i den vid kvart över åtta senast. Men vad gör det? Egentligen!? Kallas leva ett liv sådant där. Det är inte så märkvärdigt. Det är vad man gör däremellan som räknas.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.