Categories
Betraktelser & Berättelse

Löning

crop payroll clerk counting money while sitting at table
Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Löning är likställt med månadshandling. Ja vi som låtsasarbetar får naturligtvis ingen löning. Förtjänar ingen heller. Men K får. Jag hjälper bara till med att göra av med den.

Men Bollnäs hela dan. Listan är lång. Det är mycket som måste handlas. Idag inte bara mat. Så vi far runt. Fyller bilen. Bit för bit. Tömmer kontot också bit för bit. Nackdelen. Men nödvändigt. Mycket lite som inhandlas är icke nödvändigt.

Men plus ett är att motorlampan slocknar där i Bollnäs. Det lönade sig alltså ändå det där bytet av avgassensor. Bra. Mycket bra. Sten faller från redan fullastade axlar. Måste försöka få den här kärran att gå en vinter till. Ja någon månad till på det. Sen så. Då kan den rasa. Det finns många gamla bilar som kan hitta hit och rulla till Bollnäs en gång i månaden. Men först då blir de tillgängliga för mig och oss.

Men staden. Människorna. Det lyfter mig. Tänk att det finns såhär mycket folk? Jag är nyfiken på var och ens historia såklart. Måste hålla igen för att inte gå fram och börja fråga ut. Så mycket har jag i alla fall lärt mig att det flesta skiter fullständigt i vem jag är. Men titta och fantisera är gratis och fritt. Så det för jag.

Testar självscanning för första gången på ICA. Trodde inte en sådan som jag var betrodd med sådant. Men det var jag. Smidigt är bara ordet. FANTASTISKT är slutsatsen. Perfekt om man har dåligt med pengar på kontot ju. Något jag nästan alltid har. Men här. Full koll. Inga obehagliga och pinsamma överraskningar i kassan innan utgång.

Men hemma igen. Trött. Det finns några punkter på listan som man borde kunna fixa under helgen nu. Men vila nu. Ja lite mat först. Somnar väl till Rapport. Eller efter. Eller före. Jag är inte mycket att ha. Såklart.

En dag till i livet har förflutit. Dagarna behöver inte vara märkvärdigare än såhär. Det duger för mig. Går dessutom bilen både fram och tillbaks de där tio milen så är allt ännu bättre.

Jag nöjer mig så. Spelar lite födelsedagsmusik för VSCP först såklart. Hurrar lite här i min ensamhet. Nytt projektår. Nya utmaningar.

Framåt alltså.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: