Categories
Swedish

Tappa blod

Jag inleder mitt “friska liv” med att fylla några rör med blod på hälsocentralen nu på morgonen. Blodtryck på det. Med “mina vårdkontakter” så har man resultatet samma eftermiddag. Antagligen ser man dem innan doktorn som beställt proverna själv ser resultaten. Njurar verkar fungera. Socker bra. Möjligen är kolesterolvärdena i underkant. Ja och blodtryck lägre än det brukar vara. Från min lekmannavinkel verkar jag frisk som en nätkärna alltså. Fast farbror doktorn får väl tycka till han med. Grannen faktiskt. Men jag tror inte att det kommer en annan syn på saken därifrån.

De dyker upp de där provtagningarna ibland. Jag äter blodtrycksmedicin. Förnyar man recepten så skall det kollas ibland. Nu slumpade det sig alltså så att det blev mer sjukvård direkt efter att jag blev en gammal man som får gå som en vanlig gubbe igen på gatorna. Man hoppas på ett slut här nu då. Undantaget ögonmottagning. Dom får gärna höra av sig. Japp imorgon om dom vill.

Annars kodar jag några rader. Högnivåprogrammering. Det är lekande enkelt. Flyter på. Ja, manualskrivande och tester tar såklart lika lång tid som vanligt. Men en befrielse är det ändå. Tycker nog jag börjar få kläm på node.js nu.

Annars händer inte mycket här på kullen i dessa dagar. Ett liv som går bara. Ja K och N’s liv tickar på dom också såklart. Och katterna. Ja och alla andra som bor här i huset har väl liv som går också. Ja utom gengångarna då såklart. Lärarna och de eviga kvarsittarna. Dom är döda sedan länge. Inget liv kvar i dom. Liksom.

Har en skaplig bok som väntar på mig där uppe. Tror jag skall trampa uppöver och titta lite i den. Vad vore livet utan böcker? Jag bara undrar.

Imorgon är det semeldag.

.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.