Fredag

Snart helg igen. Undertecknad har sovit halvdåligt hela veckan och ser fram emot att krypa ner i soffans varma famn. Där tänker jag inte bara tillbringa en fredagskvällen utan en stor del av lördagen också. Batterier behöver laddas. Konstigt egentligen, julledigheten borde laddat fullt och mer därtill. Man blir tydligen också trött av låtsasjobb.

Fullmåne i natt och den lyser redan stor och vacker här utanför fönstret. I natt finns alltså en perfekt chans att se oljuset. För er som aldrig upplevt oljus så är det nattligt månljus på snö. Natten lyser upp världen på det mest mystiska sätt och träd och okända nattliga varelser ger skarpa skuggor ifrån sig och det man annars inte ser är synligt går att beskåda en sådan här natt. Oljuset är dunkelt och klart på samma gång och härligt blått till färgen och naturligtvis fullkomligt magiskt. En dörröppnare till magin och oknyttens värld. Är det en kall natt och nysnö så brukar snön lysa och gnistra som om han/hon/det/gud råkat nysa på den där himmelska världen av stjärnor så att de ramlat ner till oss dödliga och lagt sig en stund till beskådande där på den kalla snön. Man kan stå länge och titta ut över skogen en sådan natt. Lyssna till tystnaden. Har man tur hör man vargen hälsa månen från närmaste berg. Har man otur är det från samma berg som man själv står på. Oljuset är en av de gratis gåvor som vi människor fått att njut av. Grattis och fritt och ljuvligt.

Lite fredagsmusik som avslutning (har snöat in på AC/DC idag). Trevlig helg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.