Categories
Betraktelser & Berättelse Bilder Swedish

“Man borde nog ta och bygga sig en bil”

farsans_bil_A

farsans_bil_B

Farsan var, liksom hela syskonskaran där från Slättberg från Orsa, en teknisk begåvning. Den första bilden här är från Augusti 1948 i Ämnebo i Ovanåker. Han har fått tag i en gammal fungerande flygplansmotor från andra världskriget. Vad gör en fattig teknisk begåvning. Han bygger såklart en egen bil. Sån var min farsa och sån är väl jag också antar jag.

Bilen stod i ett skogsparti hos min mormor och morfar också när jag var liten och föll sönder mer och mer för varje år. Blev väl bränne som allt av trä brukar bli till slut. Men drömmar representerar den och att inget är omöjligt. Just den inställningen ärvde jag av min far, vilket blev min lycka.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.