Categories
Betraktelser & Berättelse

Sen så

Min farfar tillsammans med Albert

Lördag. Brasor, Bok. Vila. Jo vi fixar det sista i trädgården också. Sopar lite snö. Ja rent av skottar upp gången. Fast några enorma mängder snö är det ju inte. En, åtminstone nästan, decimeter puder ligger över frusen mark. Lättskottat alltså.

Det går alltså ingen nöd på oss här på kullen. Vi tar det lugnt. Njuter av livet. Har ingen brådska. Får man verkligen ha det så bra? Man frågar sig. Förundras.

Småfåglarna skall ha sitt. Det skall hämtas ved, men inget av det är särskilt betungande. Ja Hulken är hungrig också såklart. Men pelletsfyllande går mest på automatik. Man vill inte förarga den store varme gröne. Då står han där och morrar och hoppar eller blir stilla, deppig och tråkig. Inget av det särskilt tilltalande.

Från och med nu börjar den där säsongen när utearbete byts mot innearbete. Det finn smycket att göra här i huset men vi har inte ekonomiska resurser till allt. Men vi skall åtminstone försöka få till de där viktigaste sakerna. Alltså – INTE vara slöa och INTE bara låtsasjobba. Det är ju dessutom rätt roligt att renovera och fixa om man gör det tillsammans. Ser fram emot en dag när vi kan ta tag i lite större grejer. Snart…

Vissa år sitter man med akuta grejer. Hittills i år har det varit väldigt lite sådant. Det, måste man väl anse, är en högvist, eftersom jag inte kunna göra så mycket ändå. Man får grattulera sig själv. Ropa HURRA!

Livet är alltså rätt gott. Mitt liv har blivit mycket så numera att det är väldigt oberoende av yttre skeenden när det gäller välmående. Antar att det där kanske har med ålder att göra. Jag är helt enkelt ganska nöjd med tillvaron och över att få leva.

Som alla andra dårar sä’ger eller tänker väl någon läsare. Det är ju oftast så. Men , Ja, OK. Hellre vara en lycklig idiot än ett olyckligt geni. Fattar man inte att den ena utgår från en själv och den andra utirfån andras syn på en så … ja då är man väl den mest korkade själv.

Liksom.

Fast skit samma. Nu skall jag fatta min bok och läsa några rader igen. Inte göra mycket mer. Jo kanske äta en bit. Titta på något på TV. Sova.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.