Categories
Swedish

Livet i skrubben

Jag sitter i min lilla skrubb på 2 x 2 meter. Här inne är det varmt. För varmt ofta eftersom termostaten på elementet jag använde uppför sig väldigt konstigt.  Vill liksom värma upp lite extra när det blir varmt. Dock gäller inte det omvända.  Så blir det kallt så vill den hålla det kallt. Ja inom vissa gränser då

Utanför dörren ligger kontroret.2 x 200 m2 ödslighet. Temperaturen brukar stanna omkring 7 grader därute så det är inte läge att flytta ut ditt ännu. Om en månad kanske det fungerar. Flyttade in på det ouppvärmda kontoret tidigare än så ett år när vi hade ouppvärmt hela vintern på nedre botten och fick sitta i 10 grader och jobba. Lovar att efter ett antal timmar så är man rätt seg i kolan. Men det fungerar ju det också. Gick upp och ställde mig vid ett element med jämna mellanrum för att öka kroppsvärmen.

Höll faktiskt på att frysa ihjäl en gång. Inte här på kontoret dock. Jag och en kompis skulle plåta orrspel och hade byggt ett gömsle ute på en myr. Natten när vi satte oss där var det kallt och vi makade oss ned i sovsäckarna och somnade. Tidigt på morgonen vaknade jag av att en skogsmus kröp över sovsäcken. Nu var det riktigt kallt det kändes. Kroppebn var stel och fingrarna nästan helt orörliga men på något vis lyckade jag få upp sovsäcken och väcka min kompis. Vi försökte sedan göra eld men att hålla tändstickorna med frusna händer var nästan omöjligt. Men till slut lyckades vi och kunde tina upp oss. Gilla skogsmöss sedan dess.

Men som sagt så illa är det nu inte här i skrubben eller ens på kontroret.

Att sitta i ett väldigt litet utrymme är dok påfrestande på något sätt. Det finns ju iof ett fönster men man känner sig instängd på något vis. Lite fängelsekänsla liksom. Så nog skall det bli skönt när man kan flytta ut härifrån.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.