Categories
Swedish

Första

Den första riktiga heldagen ute i trädgården. Det är så otroligt skönt att komma igång lite. Nåja, skall jag vara ärlig så inskränker sig mina aktiviteter sig till att tycka och ge order (ganska vänligt tror jag) men jag kan var med i en del sysslor i alla fall. Natten var ännu en natt sovandes med öppet fönster. Jag älskar det för man sover bättre än bra och vaknar till härligt fågelkvitter. Leve våren och den ljusa tiden säger jag.

Igår tittade vi in hos Anny på Återbrukshyttan. Alltid lika trevligt och härliga Anny vill man verkligen att det skall gå bra för. Hon har kört åtta år nu så det en bra ide är på väg mot att bli ett livsverk. Har du vägarna förbi gamla mejeriet i Bollnäs så skall du självklart titta in och köpa dig lite unikt glas.

Tydligen har vi en varg som vankar omkring i byn. Förklarar vårens stora “hundspår! på tomten. Nu är vi alltså två vargar här i samhället. Frågan är om Los är stort nog åt oss båda?

Annars ökar rapporterna om björn på gårdarna. I fjol uppskattade länsstyrelsen att det var arton unika exemplar som rörde sig i och utanför byn. Klart det påverkar livet men förvånansvärt få kissar på sig och ropar på statlig inblandning. Det tackar jag för.

Men nu lite Indisk mat. K håller väl på som bäst och jag borde väl i alla fall försöka delta lite i det hela. Att jag skall duka åtminstone är väl det minsta man kan begära.

Må snöflingorna vara med er kamrater!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.