Categories
Böcker

Senast lästa bok

The Last Runaway av Tracy Chevalier

Det finns författare som man gillar extra mycket. Det här är en sådan. Välskrivna historiska romaner är både underhållande och lärorika.

Här då om en Engelsk kväkare som utvandrar till Amerika och Ohio. Det är under slavtider och den underjordiska järnvägen är igång. En spännande tid med nybyggare och extra spännande blir det eftersom jag har två flickor i släkten som utvandrade härifrån Los ungefär under precis samma tid som bokens huvudperson.

Men huvudpersonen klagar så in i helvete. Jag blir så trött på henne. Det förstör faktiskt hela boken för mig. Det är ett evinnerligt klagande på alla. Människorna runt omkring henne är så förbannat dåliga på allt. Tröttsamt.

Summa sumarum är det nog ändå en bok värd att läsa. Kanske. Eller inte. Men avgör själv eller läös någon annan av den här författarens böcker.

Alla andra böcker jag läst finns här.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.