Categories
Företagande Swedish

Söka pengar

Eftersom jag håller på med nyskapande och kreativt arbete (dvs det man förr kallade uppfinnande) så brukar jag ibland titta på sätt att hitta stödpengar. Så jag laddar ned blanketterna av typen nedan

ansokan.doc

ansokningsdokument_2008.rtf

Om ni tittar på dom här så ser ni att jag börjart fylla i en del information. Dvs projektnamn, eget namn och telefonnummer. Längre brukar jag inte komma innan jag kräks på det hela. Jag vill ju jobba med själva projektet inte med att fylla i en massa papper. För tid tar det och många underliga frågeställningar är det.

Jobbade en gång rätt hårt mot Nutek för att få del av deras pengar. Otaliga möten, otaliga dokument att skriva. 400 000 i potten. Allt var frid och fröjd till dom efter att ha sagt att allt var OK fick reda på att jag gjort en konkurs några år tidigare och fick kalla fötter.

Så bidrag har det aldrig blivit några. Jo barbidrag då såklart men till och med det har ju varit adresserat till frugan. Men det spelar inte egentligen någon roll. Det jag mycket hellre ville ha var en enda person som trodde på det jag gjorde när det har varit som jobbigast.

One reply on “Söka pengar”

De där pajsarna har ju fått rätt hård kritik för att de är så duktiga på att satsa på de riktigt usla projekten. Vet inte hur de lyckas gång på gång, men de verkar ha en nästan sömngångarlik precision vad det gäller att missa/nobba de verkligt intressanta människorna och idéerna. Det värsta är nog att ALMI och länsstyrelsen här i Gävleborg fullständigt utklassar Nutek i uselhet. Bara så du vet, så sysslar du och jag med ytterst suspekta saker som absolut inte får något stöd (även om vi enligt lag är berättigade till det). Fick själv totalnobben för sådant som jag egentligen enligt reglerna var berättigad att få stöd för, så jag har inga som helst illusioner längre (kom liksom ihåg då varför jag som 20-åring flydde från Gävle till Uppsala).
Vi har givit upp hoppet alldeles för länge sedan och finansierar allt själva istället (dÃ¥ slipper vi dessutom all ¤%# pappersexercis). Fast det hade ju inte varit dumt med ett litet bidrag förstÃ¥s…

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.