Categories
Betraktelser & Berättelse

Bär och harar.

De där körsbären i ren sprit är livsfarliga. Tre stycken sänker en oxe. De får alltså ligga kvar där de ligger i sin burk ikväll också. Sätter jag mig i den gröna IKEA soffan så är jag så gott som sänkt redan när rumpan nått dynorna ändå. Spritdränkta bär behövs inte.  Så är det med fredagarna här. Batterierna räcker fram hit till några minuter före sex. Inte längre. Det är gammeln och traditioner. En trött gammal gubbe som ger upp efter en veckas låtsasjobb.

Veckan har såklart varit på tok för kort. Som vanligt. De rinner iväg veckorna och med dem livet. Men jag har hunnit med det som planerades. Mer kan man kanske inte begära i min ålder. det kan inte hjälpas att det gör ont att se veckorna rasa fram sådär. Vill så mycket mer, ja det vill man. Men inte kan man. Inte ensam. Inte själv.

#metoo taggen skördar sina offer. Ja och med rätta antar jag. Men själv ser jag hellre polisanmälningar och efterföljande rättegångar än att folk hängs ut på sociala medier. Alla är oskyldiga tills bevisad om motsatsen. Men såklart. Ingen kvinna skall bli tafsad på eller bli sexuellt ofredad för att hon är kvinna. Fast egentligen borde det väl vara “INGEN” det där gäller. Alltså varken man eller kvinna eller vad det nu är man vill tillhöra för X. Det här “vi och dom”. Jag blir lite rädd för det. Eller mycket rädd snarare..

När jag började jobba på gymnasiet så fick jag rådet att inte ta på flickorna i klasserna. Det kunde missuppfattas, hur än oskyldigt det än var. Alltså om man tog någon på armen, la en arm över en axel, tog en hand, så kunde det uppfattas som en sexuell handling. Galet tycker jag. Jag tar på folk, kramar folk. Killar och tjejer. Står för det. Hade hellre sparkats från min tjänst än att anpassa mig till fånigheter. Vi kan inte bli rädda harar heller. Man borde kunna respektera varandra ändå. Utan att bli iskalla isstoder.

Fast vad vet en gammal gubbe som jag. Vi skall hålla käften. Det är rätt och rättvist.  Vi är lite mer ansvariga för eländet i världen än alla andra. Liksom.

Jaha? tycker man. Men håller käften och kryper undan.

Men nu. Slut för den här veckan. Mat, godis och film. Jojo. Trevlig helg på er allesammans!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: