Categories
Betraktelser & Berättelse Status från just idag Swedish

Hilberts hotell

julgran

Äldste sonen hemma nu också. Matematikern. Vi är liksom kompletta inför julen nu. Bästa presenten man kan få som förälder med båda sönerna hemma. Vi har klarat av både en del Georg Cantor och Hilberts hotell på vägen hem. En far som har svårt att acceptera tanken med att en oändlighet är större än en annan sätter fart på dom akademiska diskettstation omedelbart och det är underbart.

Det är många saker som är bra med att vara en gammal o-cool gubbe från Los. Man behöver t.ex inte bry mig ett dugg och akademisk prestige och kan tro det man tror. Argumentera lagom underbyggt sådär. Men märker att man redan ligger efter. Snart kommer vi antagligen inte kunna ha dom här diskussionerna eftersom jag inte begriper vad han pratar om. Men mina kunskaper från åren på fysikum i Uppsala räcker i alla fall till en bit på vägen fortfarande.

Det är vacker här nu. Otroligt vintervackert. För en som egentligen inte är så förtjust i vintern är det här en stor tröst. Tyvärr snöar det också vilket gör att jag måste fram med snöslungan och brumma sönder allt det här vackra. Men det skall gå fort idag. För sen skall jag städa. Göra klar mina delar liksom. Petit Frigolitt har börjat ana att det är något stort på gång. Lillkattens första jul. Skall bli roligt att se hur hon reagerar på julgran och allt annat. Men nu som sagt snöslunga!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.