Categories
Betraktelser & Berättelse

På kvällskvisten

Skriver text. Gör det mest hela dan. Dokumenterar. Cementerar. Ja det där sista skrev jag bara för att det lät bra. Inte ofta jag cementerar, även om det händer. Borde hända oftare. Definitivt. Kul. I alla fall i lagom mängd. Men dokumenterat alltså. Ett måste. Men inte roligt. Japp, det vore nog roligare att cementera. Eller äta en Dragonroll. Det har jag aldrig gjort. Borde jag gjort. Om den finns i vegetarisk form. Gör den?

Lasse Tennander sjunger om Lisa i mina högtalare. Själv känner jag ingen Lisa, men gjorde det när jag pluggade i Uppsala. Hon bodde i rummet mitt emot mitt rum i korridoren och var från Frösön. Efternamn mins jag inte. Fotboll spelade hon i alla fall. Kort och snabb och blev urförbannad när jag sa att tjejerna härmade killarna när de spelade fotboll. Kunde de inte hitta på en egen sport…. Dumt sagt. Jag inser ju det nu. Förlåt Lisa. Jag har växt till mig lite. Spela på. Men nu kanske du har döttrar som gör det. Eller är det döttrarnas döttrar? Tiden går visst.

Tänk så många människor man interagerat med i livet. Det blir en helvetes massa om man börjar tänka efter. Ja och ganska många undrar i alla fall jag vad det blev av. Vad gör de idag? Jobbarkompisar, klasskompisar, spelkompisar. Alla lever kanske inte ens. Troligen inte till och med. Men det är en ära att få känna en massa människor. Synd att man tappar kontakten. Det där är säkert bättre idag med de sociala nätverken. Men det kan bli för mycket av det också. Har rensat mitt. Bara Twitter kvar och ett inaktivt konto på Instagram där jag kan tjuvkika lite när andan faller på. Det gör den inte så ofta. Tre gånger i månaden kanske. Ja Twitter ännu mer sällan. Men Grodans/VSCP bloggen går dit. Det händer något.

Alla verkar ha lagt sig här i huset. Jag funderar på att följa det exemplet. Dokumenteringsuttröttad. Får fortsätta med det imorgon om det går. Ofta tar det lika lång tid att skriva dokumentation som att skriva själva programdelen. Kan kännas irriterande. Speciellt om ingen läser. Men det gäller iof koden också. Inte många kör den heller.

E-Type spelar i Söderhamn på lördag. Gratis men kallt. Vinterkalaset. Ja det är ju SM fest. Vi är antagligen för slöa för att åka. Annars hade det iof bara kostat bensinen. JA och E-Type showar ju på rätt bra. Brukar använda hans musik när det behöver knappas snabbt. Hjälper alltid.

Men nu till det vanliga. Fylla pellets, borsta tanden, läsa bok, sova. Ja hänga lite tvätt också kanske. Den där Google sysslan. Tvätt ingår i “låtsasjobb” precis som i riktiga jobb hos Google.

Japp, så får det bli. Förhoppningsvis är man en av världens levande människor imorgon också. God natt!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.