Categories
Betraktelser & Berättelse

Svåra val

Jag står inför svåra livsval. Vad skall man egentligen välja? Kval. Svåra kval. Och val. Det här är verkligen inte lätt och enkelt.

Tunnbrödrulle eller korv med bröd. Det är frågan för kvällen. Både är både lättlagade och goda maträtter för en gräsänkling i ett stort gult hus på en kulle i Los. Får man bara lite kolsyrad läsk till det där så borde det kunna slinka ner genom hungrande strupe.

Hmmmmm….. liksom.

Fast tunnbrödrulle låter gott. Ja det får det nog blir. Det är ju ändå lördag. Fast visst, tunnbrödrulle är egentligen fredagsmat här i huset. Fast nu när frun är borta kan man ju göra som man vill med det där. Slå klackarna i taket liksom och äta tunnbrödrulle på lördagen. Frihet. Revolution rent utav.

Ja ingen oro. Korven är vegetarisk.  Sojaslask i den istället för köttslask. Smakar ungefär på samma sätt. Om jag nu minns rätt. det kan man nu inte vara helt säker på. Men det duger åt mig.

Det är bra konstigt egentligen. 1978 när jag blev vegetarian var det just korv och sådant man saknade. Inget annat. Men korv Åhhhhh så gott. Minns att man kunde köpa någon slags Tysk vegetarisk ölkorv på burk i hälsokosten. Dyr som fasiken. Några små korvar typ Bullens. Men OK som substitut. Sinnet fick sitt och man kunde sen fortsätta att mumsa morötter.

Japp bestämt. Tunnbrödrulle. Det finns gurksallad. En nödvändig ingrediens.

Så låtsasarbetsdag får anses vara avslutat här och nu. En kväll framför tv’n. Vila. Slöande. En film. Kanske två. Gräsänklingsliv. ja sen har jag glömt att hälla upp en whisky åt mig. Måste göra något åt det också. Såklart. Man skall unna sig. Eller hur?

2 replies on “Svåra val”

Låter härligt. Själv är jag så långt ifrån gräsänkling man kan komma i min värld. Någon sorts städhelg här hemma ….

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.