Categories
Betraktelser & Berättelse

Idioterna

Kämpar mot Stockholmsk förkylning. Känner att något är på gång. Kanske. Troligen till och med. Skit också liksom. Men OK då, kom alonge virusar, här ser ni en som är beredd att slåss. Fast svårfångade är de ju. Och snabba. Vi får se hur det går. Ja jag är ingen vinnare heller. Ligger väl där i soffan och Stockholmssnörvlar snart. Men inte idag, inte imorgon. En annan dag. Åtminstone det uppskovet kräver jag. Kämpar jag för.

Fast två läkare från Karolinska på begravningen hade inte klarat sig heller. Snörvlade redan i måndags. De om några borde väl ha en vapenarsenal. Jag, som bara har viljan, kanske inte skall vara så styv i korken. Fast det skiter jag såklart i. Är det ändå. För sakens skull. Styva korkars förening. Medlemsavgiften betald sedan länge.

Pundet steg en bit när Theresa May pratade igår. Men ligger fortfarande under elva spänn. Om några månader är det nere i tio. Då kan man resa dit. Fast källor säger att utlänningar inte är önskvärda där längre. Främlingsfientligheten har fått fritt spelrum. Kunde lika gärna spotta på varenda en av sina landsmän som dog i första och andra världskriget om man har de där åsikterna. De trodde på något större. Var tvungna att lämna ifrån sig stora delar av sina livsrum för att vi som föddes efter dem skulle leva i en fri värld utan de där främlingsfientliga. Ja så är de där igen. Dyker upp där man minst anar det. Idioterna. De livrädda.

Fast svart och vitt finns inte såklart. Lyssnar man på en idiot tillräckligt länge så blir också hen grå. För allt och alla finns i gråskalorna. Eller om man så vill i regnbågen. Det där svart/vita är filmdramaturgi övertaget av pressen för att sälja lösnummer. Läste någonstans att alt det där härstammar från gamla testamentet. Ont och gott. Tydliga motpoler för folket. NEJ, jag har aldrig varit så förtjust i det där religiösa.

Fram för mer grått.

Eller regnbågsfärger.

Det suddar ut de värsta avarterna.

Men “Hey Jimmi”, jag tror tamefan att jag skall gå och lägga mig. Tidigt såklart. För tidigt. Men skall upp och iväg vid sex. Helst pigg. Så what the heck! Liksom. Jag har stoppat in en JavaScript motor i servern ikväll. Ja det tog några kvällar. Ramlar det nu in ett event, te.x en temperatur eller ett annat mätvärde eller något annat så kan det således automatiskt köras ett Javascript, ja varför inte flera. The more the merrier…  Ja alla vet ju vad som sen kan hända. Ja just det!!! RÄTT SVAR!!! Tamefan vad som helst. Ja jävlar! Liksom.

Fast världen är mer intresserad av att tända lysdioder med mobiltelefoner. Fortfarande. Men jag skiter i världen. Lite i alla fall. Man får göra som man tycker. Man måste inte följa strömmen. Japp, det är säkert. Men inte för att man har något för det där vrånga, snarare tvärt om såklart, men vid udda tillfällen kan också det glädja en och annan av min typ. Sådetså. Liksom.

Godnatt!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.