Categories
Betraktelser & Berättelse

“oliebollen”

Den sista dagen på ett år. Henk skriver att “oliebollen” snart är redo för ugnen. Jag, som besitter Svenska traditioner, vet såklart inte vad det är. Men googlar såklart. Ser gott ut. Ja jag har säkert googlat på den “oliebollen” fler år om jag tänker efter. Eller rent av varje år de senaste fjorton åren som vi känt varandra. Japp allt är runt där i Aalkmar. Ostarna med. Nederländerna är Nederländerna. Det runda är deras favoritgeometri. Fast ostfabrikerna har blivit makerspaces. Det förändras.

Henk säger att hans Raspberry Pi snurrar. Med VSCP såklart. Det är bra. Han har en trea. Jag frågar om någon har en etta med 256M som funkar. Något konstigt där. Men Henk brukar svara i alla fall. På något annat. Bra det. Alltid positiv och glad.

Ja det är lite Indien, Kina, USA, Belgien, Argentina och Australien också i mailkorgen idag  Nytt år för allesammans. Globaliseringen gör att vi firar varandras högtider. Så Gott nytt år säger vi. God fortsättning. Rap på det, mätt efter julen sm man fortfarande är. I alla fall jag. Dinesh kommer förhoppningsvis hem till sin familj från Renesas i New Dehli i helgen, han längtar det vet jag. Han på världens tak, jag på Häsinglands tak. Olika.

Men tack världen. Fanns inte all de där människorna satt jag här själv. Ja nu sitter jag ju här själv. Men vet att alla där ute finns. Att jag bara behöver lösa en biljett och dra så är jag välkommen. Den känslan är skön.

Annars borde jag kanske trycka upp luftskyttetavlor, sådana man skjuter på, med min nuna på och sälja. Men det där står jag ut med. Snart över.  Japp och jag är en långsint jävel!

Har ni tänkt på att den del människor kan klara sig undan med i princip vad som helst och det är lite charmigt sådär. “Oj glömde hen din födelsedag?”. Ja och det gör ju ingenting “för hen är ju så virrig, det vet ju alla”. Men sen finns då andra som definitivt inte får vara sådär. Som körs över med ångvält i allt. Som måste sköta varje petimetrisk detalj för att inte bli utskälld. Jag försöker att inte göra skillnad på folk. Det du ger får du fan i mig tillbaks.

Men håll med om att det är liksom en konstig värld vi lever i.

Jag längtar såklart ut till den där stugan utan centralvärme och vatten som ligger där mitt ute i skogen vid älven. Oj vad jag längtar. Skulle jag inte bli fjäril i nästa liv så stod den där stugan högt upp på önskelistan.

Vi har handlat en påse chips och lite glass och lite annat. Dagen tänker jag tillbringa med boken i soffan. Efter idag är det slut. Sen tillbaks i normala rutiner.

H U R R A  säger jag.

Äntligen!

Fast utvilad. Såklart.

Nu skall jag dricka kaffe. Antagligen beskt och kallt kaffe eftersom jag skrivet det här.

Köp en tavla. Använd luftgeväret. 99 spänn för tio stycken.

 

2 replies on ““oliebollen””

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.