Categories
Betraktelser & Berättelse

Fjäril vingad

ronten1

Upp med en slinga. Pyntandet. Den som varit med några år nu. Men fortfarande fungerar. Ja inte utan reparationer, modifieringar och patchar. Lyser gör den. Ja den kan blinka också. Men den egenskapen gillas inte av familjen. Jag får låta den blinka på julafton som en god kompromiss. Jag tror på demokratin. Familjedemokratin liksom den samhälleliga. Oftast glömmer jag bort att ställa om på julafton i alla fall. Familjen behöver inte skämmas.

Egentligen skulle vi väl haft två stora granar här utanför bron. Stort hus – stora granar – stora lampor. Men det är det där med att hugga ner ett träd i onödan. Jag har svårt för det. Vill att granar skall få växa sig stora och mäktiga istället för att stå och dö vi en brokvist utklädda i lampor. Resten av familjen tycker det där är lite löjligt. Men jag vidhåller. De får hugga dem själva om de vill ha gran. Jag gör det inte. Detsamma gäller björk till våren. Björkarna gör mest nytta där de står. Tycker jag.

Det är kanske det där med att jag önskar bli fjäril i nästa liv. Träden är fjärilarnas beskyddare. Tror jag.

Blåser gör det. Hulken suger i sig. Nordanvind drar rakt igenom det här gamla skolhuset. Men Hulken gör ett bra jobb. Det måste erkännas. Den håller de flesta vinterväderlekar stången. En bra pelletsbrännare + gammelpanna. Ja pannan är från 1962. Har hängt med ett tag. Gjutjärn. Måste hänge med minst fem år till.  Annars vet jag inte hur det skall gå.

En dag hoppas jag att jag kommer att kunna säga att jag gillar JavaScript. Men där är jag inte ännu. Det är jävligt struligt tycker jag. Bakvänt. Men underbart också på samma gång. Man måste erkänna det. Men detta att leta och läsa så fort man skall göra något är förbannat ovant. Brukar kunna köra på. Men JavaScript ligger långt ifrån det inbäddade. En nyttig utflykt är det.  Ja och jag lär mig nytt.

Nu fylla pellets. För friheten. För natten. För vart duschvatten imorgon. Imorgon kommer tre pallar till levereras. Månadsransonen. Jag skall bära och bära. Men just det har jag väldigt lite emot. Något jag antagligen har gemensamt med alla andra sm har stillasittande jobb. Att få ta  ibland ä skönt. Min sjukgymnast säger att jag kommer att förstöra den andra axeln på sånt där. Men jag lyssnar såklart inte. Med två axelproteser blir man lätthanterlig på ålderdomshemmet.

Så godnatt världen.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.