Categories
Betraktelser & Berättelse

Vetskapen

20161121_122658

Sol där ute. Hunger här inne. I mig. Gul traktor plogar där ute. Det är mer än jag kan begära. En lyx. Jag behöver bara småskotta lite. Axel, ja den heter så min protest där på höger axel, mår bra av det där. Det gör mindre ont helt enkelt. På den sidan. Resten av kroppen må värka lite. Gammelben och gammelsenor.

Det kompileras här. Raspberry Pi. Tar sin tid. Tre samtidigt. Så det jobbas. Fast inte jag. Drabbad av väntan då. Så jag skriver. Borde väl passa på att gå upp och äta istället. Det var ju hungern liksom. Som sög i mig.  Men det är lite brist på inspiration idag. Sådär. Här i det stora gula huset på kullen. Hos ocool gubbe.

Nu sitter man i alla fall inte fast här uppe. Plogat. Skulle kunna fly om man ville. Ibland räcker det med att ha den vetskapen.

Men mat då alltså. Frågan är vad man skall äta. Tillaga sig. Det är ingen brist på själva maten. Det är valet som är det svåra. I-lands problem. Man borde skämmas. Kanske.

En älg hittas upphängd i en lada. Det misstänks jaktbrott. Någon måste ha haft en jävla otur. Antagligen välförtjänt iof. Men hur många har tur. Skjuter vilt (no pun intended) omkring sig och skyller på vargen när viltet minskar.

Själv äter jag nu inte kött.

Lokala tidningen har plussat till sig. Det är väldigt lite det går att läsa. De kastar bort alla de unga. Shooop. Men nya uppstår väl. Nytt ersätter det gamla. Det blir bra. Journalisterna får väl skriva blogg precis som jag. Plusbloggar. Dra in stålar.

Här säger jag nej till annonser och placerat material. Oplussat.

Men jag tror jag släcker låtsasjobbarljuset, det som tidigare var konsultljuset, ja ni vet ett nedbrunnet ljus tvåtusen spänn, två nedbrunna fyratusen osv, ja, jag tror jag släcker det och ger efter för hungern nu. Kompileras gör det fortfarande. Ja och det lär väl hålla på och hålla på. Det får bli något vegetariskt…

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.