Categories
Betraktelser & Berättelse

Måndag

20161121_080217

En decimeter blöt och tung snö bjuder natten på. Jodå den är fortfarande jävligt vit och inte helt välkommen. En vit jul är sedan länge garanterad. Faktiskt sedan generationer och århundraden här uppe.

Så sopa och skotta inleder morgonen. Lilla skottningen. Man hoppas på traktorn igen. Det är inte alltid förhoppningarna slår in. En sådan här dag sitter jag fast här. Ibland hamnar kullen någonstans vid lunchtid i prioritet vad gäller plogning. Som bäst.

Man har överlevt ännu en natt. Vaknat till en ny måndag. Jag tackar för sådant. Behåller rutinerna, fast man kunde sova några timmar.

Att inte ta “leva” för en självklarhet är en viktig del i att uppskatta att finnas till. Man kan hälsa solen varje morgon, eller tacka alla de där miljarder cellerna i sin kropp som strävar på där vid tandborstningen, eller bara gäspa, sträcka på sig och vara nöjd över liv som tillåter en att göra det. Det är stort liksom. Livet. Man har ansvar för en jävla massa liv som finns i ens kropp. Det som gör en till den man är.

Just nu är det ändå gott att bo just här. På landet. I skogen. I ingenstans. Ändå är det här orten för Nickelns upptäckt. Vi har till och med ett monument som bevis på det. Men ett atomnummer också såklart. Om någon brukar komma och vara stöddig så brukar vi trycka upp just det där i röven på dom.  De säger pip och inget mer sen efter det. Fungerar varje gång.

Fast det här är såklart också lite “Den sista färden” trakter. Såklart.

För svensken gäller jobba på. Jobbar man inte (osäkert om låtsasjobba ingår i det) så kan man upptäcka obehagliga fakta, att man bor i ett land med vinter långt över halva året t.ex. Troligen därför Italienarna går tio år tidigare. Inga uppvärmingskostnader att tala om. Bara kostnader för pasta, vin och olivolja. Ja så lever de längre också de jäklarna. Och lever gott.

Börjar längta till jul och ledigt. Fast kanske skall det heta låtsasledigt när man låtsasjobbar. Osäker där. Men vi har goda jular. Tar det lugnt. Film, mat, godis, tv. Inget mer liksom. Bra liv helt enkelt.

Fast skitsamma. En månad kvar. Nu låtsasjobb.

20161121_080552

Övervakade komposter.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.