Categories
Betraktelser & Berättelse

Fån Småland till treriksröset

Uggla tårta Laholm

Lördag. Kompost skall flyttas till stor kompost. Vi har två små, En stor. Höstjobb som blev vinterjobb Samma sak med säckväv kring eken och plommonträdet. Vi han liksom inte med innan snön kom i år. Nu sitter den i alla fall där. Rådjuren får leta sig annat lördagsgodis. Vi skall försöka bidra med lite morötter. Rådjuren bor här på kullen också.

Men först är lördagen en lång vila. Vi tar det lugnt som vanligt. Det är grön IKEA soffa som gäller. Befinner jag mig för länge i den så somnar jag. En av grundlagarna. Det är som det är med det där.

Jag kan inte äta av vårt eget tunnbröd utan att fundera över hur vi skall producera och sälja det. Har en skada där. Men här behövs ju inte sådana tankar. Man skall tänka på hur man får högre bidrag. Koncentrera sig på det. Landsbygdstänk. Från Småland ända upp till treriksröset.

Fast en del tänker både på skoter, fiske och jakt och fotboll på lördagar med lilla supen.

Fast vad vet jag förresten? Inte ett skit.

Ja och nu är jag ju precis sådär själv. Om man tar bort supen, fotbollen, jakten, fisket och skotern. Ja och bidraget.

Jag ler.

Kan man annat. Man skulle kunna kalla det här landet ett skitland. Men klarar inte av det. För det är det inte. Fast nog är det en helvetes massa som är åt helvete.

Eller också är det bara jag som har fel. Socialdemokraten. Ja, som inte har så många tankar gemensamt med Socialdemokraterna” förutom broderskap och solidaritet. Det dom har glömt.

Nu skall jag upp och äta tårta. K fick en på sin födelsedag av ICA. Hurra liksom. Jag tycker om tårta och det syns på mig. Lång väg…

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.