Categories
Betraktelser & Berättelse

Fredag

20120610-144830
Brygger kaffe. Fredagskaffe. Morgon betyder normalt te här. Men idag alltså kaffe. Tänker nämligen göra storverk. Eftersom jag missade just det momentet igår. På fredagar har man förmiddagen på sig till sådant. Alla vet ju hur det är med fredagseftermiddagar. Halveffektiva.
 
Så kaffe alltså. En vän brukar säga att den innehåller trettio kända gifter den där koppen. Sånt som bryter ner en. Dödar en. Ungefär som tiden då tänker jag. Finns det egentligen något som är mer dödligt än tiden? Är det något som borde förbjuda så är det just tidens framfart med våra liv. För sin farlighet. För sin dödlighet. Ja så jag fortsätter att dricka kaffe. Fast jag ofta mår skit av det. Numera. I alla fall om jag dricker mer än en kopp. Vilket det ofta blir eftersom jag inte har karaktär nog att inte dricka en andra kopp.
 
Förr kunde man dricka kannor. Två paket cigg om dan och några kannor kaffe och koncentrerad kodning i femton timmar. Inte nu. Man har väl packat in för mycket lagrade gifter helt enkelt. Det rinner över snabbare. Lever och njurar säger stopp. Eller också är det något annat där i kroppen som hejdar och ojar sig.
 
Men storverk var det. Sådana blir inte gjorda om man sitter här och skriver skit. Ha en bra dag alla glada fredagslaxar där ute.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.