Categories
Betraktelser & Berättelse

Blåbärsvin och kodsnuttar

20160811_075919

Den sjönk till fyra grader. Termometern. Vi bor ändå på en kulle. Det är på den det gula huset ligger. Det ger några grader upp att bo på en kulle vid kallväder. Dalgångarna lär ha haft frost däremot. Skitväder.

Matar blåbärsvinet med socker när jag kommer ner på kontoret. Det står där, och det puttrar, långsamt, som en smekning. Bären åker ännu upp och ner. Klart när de stannar. Sött blir det. Mycket sött. Tyckte det var gott när jag var barn. Hos mormor och morfar stod de i fönstren i trappen och på vinden. Matades med sockerbitar. Dracks till jul. Främst av barnen. Sött. Sliskigt. Med explosionsrisk när flaskor förflyttades. Inte mycket alkohol. Är ju tvungen att prova. Igen. Så det sätts en sats. Fyra flaskor. Hälla ut eller dricka upp. Det vet vi efter Lucia.

Solen dånar in genom fönstret. Som om den skall ta igen för kylan under natten. Japp det mullrar av fotonbombardemang mot husväggen här utanför. Man skall bara veta vad man skall lyssna efter. Jo, jag vet. Måste dra ner en persienn. För att se på skärmarna. Motvilligt skall tilläggas.

Det finns en jävla massa hallon.Vi gillar hallon här i huset. Burkar och frys fylls. Helgaktiviteter. Efter hallonen, lingontider. Lingondricka. En mass. Sylt finns redan. Sen slut på alla måsten. Därefter får man koncentrera sig på uppvärmningen. Den kräver sitt,

Det är märkligt gott att leva.

Tacksam för det.

Fast man skulle såklart kunna önska sig pengar. En hundring, eller varför inte två… Eller 200 miljoner dollar medans man ändå håller på.

Fast man blev väl knappast lyckligare av det.

Jag skall fråga Notch.

Nästa gång.

Ta reda på om man blir det…

Kodar vidare. Det är det kodapor gör. När vi inte äter hallon och sover. Men skriver om partier just nu. Det är segt. Det är inte roligt. Svårt att hitta den riktiga inspirationen när man gör det. Men den som går och går… Är det inte så. Även när det går trögt.. om man ändå fortsätter att gå… ja, så då kommer man framåt. Hursomhelst rör jag mig framåt.

Äh, dags att ta tag i det där. Ner i gruvan. Hacka på.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.