Categories
Böcker

Senast lästa bok

himlakroppar

Himmlakroppar av Eleanor Catton

En debutbok på 1100 sidor hör inte till vanligheterna. Men det är ingen vanlig bok heller. Otroligt välskriven och en väldigt fascinerande historia om Ny Zeeländsk guldrush. Man förstår att priser haglat över den.

Stundtals är den dock upprepande och lite långtradig men det kompenseras helt klart av att den är så välskriven. Möjligen kunde den förtätats och halverats i omfång, Men kanske hade språkets styrka då förlorats. Vad vet jag. Jag är konsumenten här. Jag läser hela boken och alltså är den läsvärd. Ja den kommer lämna tiden och miljöbeskrivningarna efter sig som en bra bok skall göra. Men kanske kommer jag inte utnämna den till en av de tio bästa böcker jag läst. Inte ännu i alla fall. Men har du 1100 sidor tid i sommar så kan den vara värd att ta sig ann.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.